Diari La Veu del País Valencià
Hui comença el festival Sagunt a Escena amb un espectacle de circ
Europa press / Sagunt

La XXXIII edició del festival de teatre Sagunt a Escena arrancarà la seua programació hui dijous amb una actuació de circ, Vincles, de la companyia balear Circ Bover en el Centre Cívic del municipi. El divendres serà el torn de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana que interpretarà un recital en el teatre romà.

L’organització va explicar que enguany s’inicia el festival amb un augment de l’oferta, amb més de 21 funcions en el teatre romà i 11 de l’Off Romà, que es duran a terme durant les dues últimes setmanes de juliol i tot el mes d’agost.

El pressupost destinat està al voltant de 260.000 euros, dels quals l’Institut Valencià de Cultura n’aporta 150.000, l’Ajuntament de Sagunt 50.000 euros, la Diputació de València 50.000 euros i diversos patrocinadors entre 10 i 12.000 euros.

>

En concret, l’espectacle circense de hui es desenvoluparà a partir d’un senzill element, canyes de bambú, que els acròbates utilitzaran per a realitzar la funció. Aquesta obra forma part de l’Off Romà, ampliat al Port de Sagunt, que constarà de representacions gratuïtes que es realitzaran als jardins del Centre Cívic i a Sagunt en les zones de la Glorieta, la Casa dels Berenguer, i al costat del Teatre Romà.

Quant a la programació del Teatre Romà, el divendres començaran els espectacles del Festival d’Estiu 2016 amb el concert de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana on s’interpretaran obres de Gioacchino Rossini, Carlos Fontcuberta i Dmitri Xostakóvitx, sota direcció del seu titular, Manuel Galduf.

Durant el cap de setmana, el dissabte tindrà lloc la segona representació de l’Off Romà, Orinoco Mix, un espectacle circense que tindrà lloc a la plaça de la Glorieta. El circ Gran Fele aposta per un espectacle dels sentits, un pont entre el món real i el món oníric.

El diumenge, en el Teatre Romà, es representarà Mare Coratge, una de les obres més emblemàtiques de Bertolt Brecht, adaptada i dirigida per Ricardo Iniesta. El muntatge de la companyia de teatre Talaia – TNT aposta per una intensa força coral, en la qual els actors estaran presents durant tot el muntatge i interpretaran en viu nombrosos temes musicals.

Comparteix

Icona de pantalla completa