Diari La Veu del País Valencià
La societat i les institucions valencianes clamen contra la violència contra les dones
RedactaVeu / València
Aquest migdia, davant les portes del Palau de la Generalitat, representants de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València han guardat tres minuts de silenci en repulsa a la violència masclista, així com en diferents institucions del País Valencià. També al Palau dels Borja, seu de les Corts, els grups parlamentaris i ciutadans s’han concentrat per a mostrar el rebuig de la societat valenciana a la violència masclista i condemnar l’assassinat d’una dona a Benicàssim, Cristina, on també l’agressor ha ferit els fills que continuen hospitalitzats.

L’acte celebrat a València pretenia condemnar “els agressors i assassins” i la violència de contra les dones que “ens maltracta a tots”.Així ho ha expressat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, durant l’acte, en el qual ha estat acompanyada pel president de la Generalitat, Ximo Puig; els consellers de Sanitat, Justícia i Hisenda, Carmen Munt, Gabriela Bravo i Vicent Soler, i el president i la vicepresidenta de la Diputació, Jorge Rodríguez i Maria Josep Amigó.

Oltra ha afirmat que aquest tipus de crims “repugnen” la societat i que “els rebutja i condemna”. Així mateix, ha instat a “derrocar els murs” de la violència contra les dones i ha animat a “no, solament, deixar la denúncia en mans de les víctimes” i a denunciar si es coneix un cas de violència contra les donesproper.

La vicepresidenta ha recordat que els dos fills –que van resultar ferits– han sigut declarats en desemparament i que, una vegada es recuperen, “es veurà quina és la situació familiar i quines mesures es poden prendre”. En aquest sentit, ha indicat que “la protecció dels xiquets és prioritària” i que “com millor protegits estan, en aquests moments, és per la Generalitat”.

Per la seua banda, el president de les Corts, Enric Morera, ha declarat: “Cal que desterrem per sempre la violència masclista de les nostres vides i les institucions, en concret les Corts Valencianes per unanimitat estem treballant en mesures legislatives per eradicar aquesta xacra que afecta tota la societat”. Morera ha afegit que el nostre sentiment “està hui amb la víctima mortal de Benicàssim, amb els seus fills ferits per l’agressor” i ha reiterat la decisió “clara i enèrgica” de “desterrar de les nostres vides la violència que afecta les dones”.

Benicàssim ret homenatge a la memòria de la víctima

L’Ajuntament de Benicàssim també ha volgut retre homenatge, de nou, a la memòria de l’última víctima de la violència contra les dones amb un minut de silenci en solidaritat.

Foto: Ajuntament de Benicàssim.

Així mateix, els treballadors de l’Hospital General Universitari de Castelló i dels centres sanitaris del Departament de Salut de Castelló s’han concentrat, aquest dijous, a les portes dels seus llocs de treball per a mostrar la seua repulsa per aquesta mort i el seu suport a totes les víctimes que pateixen aquest tipus de violència, amb tres minuts de silenci.

L’Hospital Universitari de la Plana, per la seua banda, ha convocat treballadors i usuaris en l’accés principal al centre per a mostrar la seua repulsa contra l’assassinat de la dona.

El Departament de Salut de la Plana ha recordat que ha impulsat la formació dels professionals sanitaris en el Protocol d’Intervenció per a l’Atenció Sanitària de la Violència de Gènere, atès que l’estiu és un període “crític” per a les víctimes per la major convivència amb l’agressor.

També l’Ajuntament de Castelló, així com altres arreu del territori valencià, ha guardat un minut de silenci per a condemnar l’últim cas de violència de gènere ocorregut a Benicàssim, en el qual un home va matar la seua companya sentimental amb una arma blanca i va provocar ferides als seus dos fills. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha qualificat de “molt lamentable” el fet que “un home assassine una dona i el fill major estiga molt malalat en l’hospital”.

Ajuntament de Castelló de la Plana, aquest migdia. Foto: EP:

Foto: Ajuntament d’Oliva.

Comparteix

Icona de pantalla completa