El PV ja té Mesa per negociar el conveni col·lectiu de les universitats públiques

Era l’únic territori que no comptava amb aquest òrgan de negocació
21 juliol 2016 01:00h
RedactaVeu / València

Hui s'ha constituït la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu de les Universitats Públiques Valencianes. L'acte ha estat presidit pel secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miguel Soler, i per la directora general d'Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno.

El País Valencià era l’únic territori de l’estat que no comptava amb  la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu d'Universitats. Per això, hi han assistit representants de la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Jaume I i representants dels sindicats CCOO, SEP-CV, STEPV-IV, UGT FESP i CSIF.

“Era una reivindicació, des de fa 20 anys, de la comunitat educativa universitària i, des d'Educació, consideràvem molt convenient establir aquest nou marc de diàleg amb les universitats i els representants sindicals. És, per tant, un èxit comú de tots els valencians i valencianes per a tractar temes relacionats amb les condicions laborals i l'estudi de creació de noves figures laborals en el marc universitari, on l'Administració exercirà de mediadora entre els diferents agents implicats”, ha destacat el secretari autonòmic, Miguel Soler.

En la primera reunió s'ha determinat la representativitat de cadascuna de les parts. Per unanimitat, s'ha acordat que els càrrecs de Presidència i Secretaria de la Mesa els assumiran responsables d'Educació i s'ha determinat una comissió per a la redacció del conveni col·lectiu que estarà conformada per dos representants de cada universitat, tres representants de l'Administració, tres representants de CCOO, tres d’UGT FESP, tres del STEPV-IV, dos del SEP-CV i dos del CSIF.


 
next