Diari La Veu del País Valencià
Una RTVV al servei del País Valencià

RedactaVeu / València.

La Plataforma Joves pel Dret a Decidir del País Valencià (JODaD), amb el suport d’Enllaçats per la llengua, ha fet públic un comunicat amb el títol ‘Una RTVV al servei del País Valencià’, en el qual advoca per la necessitat de tenir uns mitjans propis públics, de qualitat i en valencià i per la reciprocitat amb els altres mitjans en llengua pròpia. La nota resa així:

“Hui en dia, els mitjans de comunicació construeixen una ferramenta persuasiva que ens permet mantenir-nos en una costant comunicació amb els successos socials, polítics i econòmics, tant a escala nacional com internacional.

En les societats contemporànies, és cada cop major la importància dels mitjans de comunicació massius, ja que influeixen sobre la forma d’actuar o de pensar de les persones. A més, aconsegueixen modificar la forma en què les persones coneixen i comprenen la realitat que les envolta; per això, el nostre objectiu primordial radica en la necessitat d’uns mitjans de comunicació que tinguen la capacitat de reflectir la realitat que viu tota la societat valenciana.

Aquesta realitat exigeix tenir una cadena de televisió en què els valencians i les valencianes puguen emmirallar-se, una cadena que parle d’allò que ens interessa: maltractament lingüístic, finançament, espoli, corrupció… I, sobretot, que torne a mostrar la riquesa i majestuositat de la llengua i la cultura valencianes.

Foto: Enllaçats per la llengua.

La visió des de fora del País Valencià és que des de Madrid espolien només els bascos i catalans i no reflecteixen la nostra realitat. Des de fora també pensen que només som corrupció, que som aquella societat inútil que ens deixem maltractar; però, la nostra realitat és ben diferent. La nostra realitat és la d’aquell poble valent que, girant les paraules d’Albert Rivera, es trenca la cara perquè el tracten en la seua llengua.

Sense cap intenció manipuladora, simplement informativa i formativa, la nostra RTTV, juntament amb IB3 i TV3 i la resta de mitjans en llengua pròpia, ha de reflectir la situació que vivim, una tan crítica que no es comprendrà fins que la gent puga estar informada.

La nostra RTVV ha de renàixer implicada en la nostra realitat, la de la majoria social, i ha de respectar i defensar els interessos del nostre poble treballador, començant per la gent treballadora de la pròpia RTVV”.

El comunicat de Joves pel Dret a Decidir del País Valencià finalitza amb una defensa “per una RTVV de qualitat i en la nostra llengua” i “per un espai comunicatiu propi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa