Paco Molina és reelegit per una "àmplia" majoria al X Congrés de CCOO

El sindicat vol recuperar el diàleg social i construir "més sindicalisme"
13 gener 2013 01:00h
Europa Press / País Valencià
 
L'informe general presentat en el Congrés pel secretari general del CCOO, Paco Molina, document que realitza un balanç de la seua gestió i perfila les línies d'actuació futures del sindicat, ha estat aprovat este divendres per una "àmplia majoria" en el Congrés Confederal. El resultat ha estat 259 vots a favor, 2 en contra i 31 abstencions, segons ha indicat el sindicat en un comunicat.
 
Molina, que ha incorporat alguna de les aportacions realitzades per les diferents delegacions durant els debats, ha anunciat que CCOO elaborarà un document programàtic de propostes genèriques amb les quals el sindicat estaria disposat a assumir un consens amb tots els agents polítics.
 
Molina ha fet referència a l'anunci del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de fer un pacte de consens per eixir de la crisi. "Nosaltres marcarem posicions, la societat valenciana ha de saber quines prioritats té CCOO", ha indicat Molina.
 
El secretari general del CCOO ha destacat que "no es dirà un sí sense més, a un hipotètic pacte de finançament autonòmic, sense saber en què s’han d’utilitzar els recursos i no ho assumirem si no van destinats a les persones i a impulsar l'economia".
 
El sindicat vol recuperar l'instrument del diàleg social plasmat a l'acord subscrit amb la patronal Cierval en febrer de l'any passat, on està recollida la "importància de la negociació col·lectiva" en les relacions laborals.
 
Alhora, CCOO es compromet a construir "més sindicalisme" per solucionar els problemes dels treballadors, atenent i aconseguint acords que milloren les seues condicions laborals i la seua qualitat de vida.
 
Finalment, Molina ha assenyalat que el pròxim període, CCOO "intensificarà la seua defensa dels serveis públics essencials i el seu rebuig a la privatització dels mateixos en qualsevol de les seues formes".

next