Diari La Veu del País Valencià
El candidat a president de la CVM destaca la seua ‘independència personal’
EP / València

El candidat a la presidència de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, Josep López, ha destacat la seua “decència personal i social”, el seu “sentit de la col·lectivitat” i la seua “independència personal, diguen el que diguen”. En reposta als dubtes sobre la idoneïtat del seu nomenament, per part del PP i de Ciutadans (C’s), pel fet que la seua dona siga cosina de dos dirigents socialistes, ha manifestat: “Les famílies no es trien, hi són”.

El PP ha avançat, aquest matí, que no votarà a favor de López en el ple de la setmana vinent i C’s, per la seua banda, ha dit que s’ho pensarà perquè té “dubtes”. “No dubtem de la seua persona, trajectòria o professió, però sí de la idoneïtat del seu nomenament”, ha dit el diputat de Ciutadans Toni Subiela.

“Les famílies no es trien, hi són”

López, la dona del qual és cosina dels dirigents socialistes Alfred Boix i José Manuel Orengo, ha indicat que està casat des de fa 24 anys i “les famílies no es trien, hi són”. De la mateixa manera, ha assenyalat que “la relació personal entre els membres de la família no és una relació diària”.

Josep López ha comparegut, aquest dijous, al costat dels altres nou candidats a formar part del Consell Rector, en la Comissió d’RTVV i de l’Espai Audiovisual de les Corts. L’elecció d’aquests membres tindrà lloc en el ple del pròxim dimecres. Els candidats hauran d’obtenir una majoria de dos terços -66 diputats- en una primera votació i, si no l’aconsegueixen, hauran d’aconseguir tres cinquens -60 suports- en segona votació.

Abans de la comissió s’ha celebrat una reunió de la Mesa de les Corts per a validar el canvi en els membres del Consell Rector, després que, tal com ha informat La Veu, Podem haja renunciat a una de les seus representants, Rosa Serrano, a favor del PP, que ha proposat Maite Fernández.

“Em deixaré la pell”

Josep López, que ha sigut l’últim a comparèixer, ha destacat: “Vinc ací cercant el consens”, i ha assegurat: “Em deixaré la pell perquè el grup popular i els seus votants tinguen garantida la llibertat d’expressió”. D’altra banda, el que fóra corresponsal de RTVV a Brussel·les ha apostat per combinar “l’experiència dels extreballadors i la força de joves professionals incorporats recentment al sector”.

“Probablement la llei no siga la millor”

“Vull una radiotelevisió pública que multiplique l’estabilitat i la cohesió social, el respecte a la diferència i als diferents”, ha reclamat López, qui ha assenyalat que “probablement la llei no siga la millor”. No obstant això, ha assenyalat que “és la nostra llei i possibilita el renaixement i la independència de l’audiovisual valencià” i, així mateix, “estableix un clar equilibri de poders i funcions per a evitar situacions arbitràries”.

Candidats al Consell Rector

Els restants membres del Consell Rector també han comparegut en aquesta comissió: Josep Martínez (proposat per C’s), doctor en comunicació i professor universitari; Raquel Piqueras (C’s), que ha treballat més de 15 anys en el món de la comunicació; Vicent Vergara (PSPV); Vicente Cutanda (PP), extreballador d’RTVV; Maite Fernández (PP), excap d’informatius a RTVV; la secretària general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT PV, Lola Navarro (representant dels treballadors); Mar Iglesias (Compromís); María Lozano (Podem) i per últim, l’antropòleg i sociòleg Rafa Xambó (Compromís).

Comparteix

Icona de pantalla completa