Diari La Veu del País Valencià
Empar Moliner opina sobre Berasaluce, l’exalcalde de Requena que ‘no entén valencià’

RedactaVeu / Barcelona.

“Parlar en castellà és educat, i per tant, parlar en valencià és de mala educació”, amb aquesta conclusió comença la seua secció Empar Moliner, a Els Matins de TV3. Moliner, qui recorda com els seus iaios de Borriana i Castelló li deien “xiqueta” o “Amparito”, no ha deixat passar la situació viscuda al darrer plenari de la Diputació de València amb la intervenció de l’exalcalde de Requena i Diputat del PP, Javier Berasaluce. Tot aquest record de Moliner es produeix sota l’amenització de cançons tradicionals valencianes com Amparito la filla del mestre o La meua xiqueta és l’ama.

Tot seguit Moliner inicia el vídeo de Canyot per a La Veu en directe a Els Matins de TV3, un dels programes de més audiència del canal públic català, on Berasaluce reconeix que “no entén el valencià” i demana que “li parlen castellà per educació”. Moliner entra a analitzar la seqüència, i diu: “Ell no ha de tenir respecte per la llengua que diu es parla cada dia al plenari, la dels valencianoparlants que li paguen el sou”.

El següent tall fa referència a les disculpes exigides per la bancada popular en dir el president “jo tampoc l’entenc quan em parla castellà”. Moliner hi torna amb l’anàlisi.

>

“Per a què serveix el valencià fora de la Comunitat Valenciana?”, es preguntava aleshores Berasaluce. “Per a res. Si viatges fora, no serveix per a res”, respon Moliner amb eixe to burleta que caracteritza les seues anàlisis.

Comparteix

Icona de pantalla completa