Compromís entra en el Grup Mixt al Senat

22 juliol 2016 01:00h

RedactaVeu / Madrid.

Els senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han anunciat hui que el seu partit s’integrarà en el Grup Mixt durant la XII legislatura, sense intentar conformar grup propi com va passar en la curta XI legislatura al costat de les confluències territorials.

Segons els senadors de Compromís "la majoria absoluta del PP a la cambra ja va impedir en el seu dia poder tindre grup propi a les diverses forces de les confluències i, davant del mateix escenari, en aquesta legislatura ni ens hem plantejat intentar-ho ja que, tot i arribant al Tribunal Constitucional després d'una llarga batalla, la interpretació que faça la Mesa del Reglament de la cambra alta, és la que acaba prevalent".

Des de Compromís igualment s'ha remarcat que no s'ha rebut ara per ara, ja que dimarts finalitza el termini per inscriure grups (en ser dilluns festiu a Madrid), cap oferta per formar part de cap grup parlamentari. Tanmateix, la determinació per formar part del Mixt és invariable a les opcions que es donen. Segons el senador Carles Mulet "hem viscut dos curtes legislatures, una al Mixt i una altra en un grup compartit i ja coneixem els pros i els contres de cada situació. Entenem que per a la visibilització del projecte polític de Compromís com a autònom i no subsidiari de cap altre, està millor garantida en el Mixt, que amb altres opcions".

Compromís ha remarcat que continua amb tots els ponts estesos a altres formacions polítiques i grups parlamentaris per avançar en les polítiques socials, mediambientals i el reconeixement dels drets nacionals dels valencians i ha recordat que el reglament del Senat és més flexible que el del Congrés pel que fa a la configuració de grups parlamentaris, de manera que "en qualsevol moment es poden explorar vies per configurar nous grups parlamentaris. No estem limitats", ha sentenciat.


 
next