Diari La Veu del País Valencià
Un any de millores en favor de l’ensenyament públic a Alacant
RedactaVeu / València

El clima de “cooperació” i “enteniment” establit entre la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament que presideix Gabriel Echávarri amb la Plataforma de l’Ensenyament Públic ha permés “eixir de l’estat de precarietat” en què els anteriors governs van sumir l’ensenyament públic a la ciutat, i la “recuperació d’un ensenyament públic digne i de qualitat”, segons la regidora d’Educació María José Espuch, qui ha apostat per continuar treballant en la mateixa línia en el futur.

De fet, des de la Plataforma han agraït a la regidora la bona sintonia per a agilitar i solucionar i ja han traslladat noves reclamacions com és l’elaboració d’un pla municipal de manteniment dels col·legis.

“Les coses estan canviant”

El portaveu de Plataforma d’Ensenyament Públic, Ismael Vicedo, ha mostrat la seua “satisfacció” perquè “un any després, hem fet balanç i hem comprovat com les coses estan canviant: s’ha modificat l’ordenació dels districtes escolars, s’ha executat la reforma del CEIP Manjón Cervantes, s’han engegat els projectes de nova construcció del CEIP de la Canyada del Fenollar i de reforma del CPEE Sant Ángel i del Conservatori Superior de Música Óscar Esplà”.

Un moment de la reunió. Foto: Ajuntament d’Alacant.

A més a més, un altre dels assumptes que la Plataforma considerava prioritaris, com és garantir el menjar dels escolars durant el període estival, “també s’ha complit sobradament”, assegura. Així, les beques de menjador s’han estès als mesos de juny i setembre -com reclamava el col·lectiu educatiu- i l’Ajuntament d’Alacant ha organitzat el servei de menjador per als escolars no solament durant els mesos de juliol i agost, “sinó també durant els períodes festius de Setmana Santa i Nadal”, remarca Vicedo.

Pel que fa a noves accions, la Plataforma ha proposat a la Regidoria d’Educació la posada en marxa d’una campanya informativa amb tota l’oferta educativa de la xarxa pública de la ciutat, dirigida a les famílies que escolaritzen els seus fills i filles per primera vegada a Alacant i considera “necessari” que l’adscripció de centres de Primària i Secundària garantisca a l’alumnat poder continuar durant tota l’etapa d’ensenyament obligatori en el mateix programa lingüístic.

Amb l’arribada del nou govern municipal, la regidora d’Educació María José Espuch va rebre per primera vegada els representants de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, els quals li van traslladar una relació de reivindicacions que Alacant tenia en matèria d’Educació.

Comparteix

Icona de pantalla completa