Diari La Veu del País Valencià
Alacant xafa a fons cap al seu Parc Central
RedactaVeu / Alacant

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, s’ha compromès a “accelerar al màxim” les modificacions oportunes en l’Operació Integrada 2 (OI2) perquè la ciutat tinga “com més prompte millor” un “gran parc central” en el solar que deixarien les vies amb el soterrament a la seua arribada a la ciutat.

Aquest anunci l’ha fet en la reunió de la Comissió Executiva d’AVANT celebrada aquest divendres, en la qual s’ha “compromès a accelerar al màxim” les modificacions suggerides per Urbanisme pel que fa a la OI2 que “ara per ara, tenen paralitzat el projecte”.

D’altra banda, l’alcalde ha vist “complicat” que l’Ajuntament afronte a l’agost el pagament dels interessos bancaris generats per la societat i que la mateixa AVANT no pot assumir directament.

Echávarri ha recalcat que el Consistori manca de partida per al pagament del 25 per cent que li correspon -com a soci de l’ens- per uns interessos que ascendeixen a 550.000 euros. Ha destacat que “aquests pagaments corresponen exclusivament a una infraestructura ferroviària, ja que no hi ha res encara de planejament urbanístic realitzat. El benefici íntegre d’aquesta infraestructura redunda en qui l’explota, que és ADIF”.

Echávarri ha posat de manifest que s’ha d’”aprofundir en una transmissió de la infraestructura ferroviària, amb el deute inclòs, al titular de la mateixa”. Per aquesta raó, s’ha acordat la creació d’una comissió d’experts per a veure si és possible realitzar o no aquesta transmissió.

En aquesta primera reunió han participat, a més de l’alcalde Gabriel Echávarri, la regidora d’Hisenda, Sofia Morales, i ha servit de primera presa de contacte de la nova Comissió Executiva d’AVANT, formada per representants d’ADIF, RENFE, Ministeri de Foment, Generalitat i l’Ajuntament d’Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa