Diari La Veu del País Valencià
València, preparada per a viure la Gran Nit de Juliol
RedactaVeu / València

El barris del nucli històric del Cap i Casal s’ompliran de música, teatre, animació i cultura amb més de 40 activitats durant la Gran Nit de juliol, al temps que la Llotja i els museus de la ciutat estaran oberts al públic fins a les 2 de la matinada.

Des de les sis de la vesprada d’aquest dissabte i fins a ben entrada la matinada del diumenge, el centre de la ciutat i barris com el de Nou Moles s’inundaran de concerts, cavalcades, teatre i espectacles pirotècnics per a celebrar la Gran Nit de Juliol. Nombrosos punts destacats del barri del Carme albergaran actuacions musicals que es podran presenciar seguint una ruta, mentre que els museus municipals estaran oberts fins a les dos de la matinada.

Per al regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, la resposta ciutadana que han aconseguit totes les propostes de la Gran Fira de València, està servint per a consolidar el públic tradicional de la Fira i “perquè molta gent, sobretot els més joves, descobrisquen que a l’estiu València pot ser divertida i pot trobar-se cultura i creativitat en multitud de llocs”.

Mascletà en miniatura

Segons Fuset, la Gran Nit de Juliol constituirà el punt culminant de les activitats que s’han desenvolupat durant tot el mes i en què la música, la màgia, les cavalcades, la pólvora seran les protagonistes d’una nit per a tots els públics, que estaran situades sobretot en el centre i també en alguns barris com el de Nou Moles, on tindrà lloc una mascletà en miniatura a les huit i mitja de la nit”.

Pere Fuset. Foto: Ajuntament de València.

Al migdia, la plaça del Mercat acollirà una exhibició de cant d’estil i balls valencians, i a les sis de la vesprada el Gremi de Campaners donarà un concert de campanes en la Torre del Micalet, recuperant una tradició de la Fira de Juliol que es remunta a 90 anys arrere.

A la vesprada hi haurà espectacles per a tots els públics, com el teatre infantil i sessions de màgia en el carrer, a més de la Cercafira, que recorrerà el carrer de la Pau amb la participació del circ Gran Fele i grups com Xarop de Canya i Black Bottom.

Una peregrinació musical pel Carme

Entre la gran varietat d’esdeveniments musicals ajudarà a convertir la nit del dissabte en una nit especial, destaca especialment la Ruta del Carme, una “peregrinació” musical per llocs com el Centre del Carme, la Casa de les Roques, els museus de l’Almoina i de la Ciutat i les places de Manises, els Furs i el Carme. Aquestos llocs acolliran breus concerts a càrrec de grups valencians de diversos estils que es podran seguir en una ruta animada pel grup La Trocamba Matanusca. Així mateix, la plaça de l’Ajuntament tornarà a acollir un gran concert quasi 30 anys després dels recordats concerts de Falles.

Portes obertes als museus

Quant als museus de la ciutat, tant els privats com els públics mantindran les portes obertes fins a la mitjanit, “en una mostra de col·laboració entre administracions públiques com la Diputació, la Generalitat i l’Ajuntament i les entitats privades”, en paraules de Pere Fuset. Així, tots els museus municipals, entre ells el de la Ciutat, el Faller, el del Corpus i la Llotja podran visitar-se fins a les dos de la matinada.

El regidor Fuset ha animat a la participació ciutadana a través de les xarxes socials amb el hashtag #GranNitVLC. “Aspirem al fet que demà a la nit els ciutadans el convertisquen en trending topic comentant i compartint les seues fotos i experiències”, ha afirmat Fuset.

Pel que fa les línies de metro, tramvia i EMT funcionaran fins a les dos de la matinada del diumenge. La línia 5 de l’EMT tindrà una freqüència de 10 minuts de pas; la 79, tindrà una freqüència de 13 minuts, mentre que la 2 i la 81 oferiran serveis cada mitja hora. Les línies nocturnes doblaran la seua freqüència i la línia especial Correnit tindrà una freqüència de pas de 25 minuts, per tal de satisfer les necessitats de tots els ciutadans que s’animen a viure aquesta nit màgica al Cap i Casal.

Comparteix

Icona de pantalla completa