Diari La Veu del País Valencià
Montiel convoca les bases per a triar gestores en els municipis sense secretàries que ho demanden
RedactaVeu / València

Montiel ha anunciat que obrirà un procés perquè les bases puguen triar, a cada territori, els que formaran part de les gestores, que supliran temporalment l’absència d’estructura orgànica als municipis”. És una mesura “que els cercles reclamen i esperen des de fa temps i que, a més, és senzilla de resoldre mitjançant un procés democràtic i horitzontal i facilitant les eines perquè siguen les bases les que facen la seua elecció”, ha apuntat en un comunicat fet públic aquest dissabte.

Així, “després d’haver tingut coneixement d’algunes dimissions” a consells ciutadans municipals al territori –com és el cas d’Alzira, Algemesí, Xàtiva, Calp o Benicarló, entre d’altres– i “després de conflictes no resolts que han deteriorat la vida de l’organització”, Podem ha adoptat aquesta primera mesura de caràcter organitzatiu “per a donar resposta als territoris que esperen poder veure resolta la seua situació de funcionament sense estructura organitzativa formal”, d’acord amb la nota publicada per Podem.

Segons Podem, fins que siga possible convocar eleccions a consells ciutadans municipals, “donarem resposta immediata als territoris en els quals el seu consell municipal s’ha dissolt o les seues secretaries generals han dimitit, de manera que puguen veure solucionada, almenys temporalment, la seua situació i es doten, des de les bases, d’una estructura organitzativa que els permeta funcionar amb normalitat i en el marc democràtic de l’estructura del partit”. Aquesta mesura “serà la primera que plantejarà a la persona que es farà càrrec de la Secretaria d’Organització i que donarà a conèixer en uns dies”, apunta.

Montiel assegura que “amb un senzill procediment és possible donar solució a conflictes que no haurien d’haver-se perllongat en el temps”.

“He tingut coneixement que hi ha secretaries generals, com la d’Alzira, que van dimitir a la fi de maig, o la d’Algemesí, que van dimitir fa més d’un any –ha apuntat Antonio Montiel–. Aquestes situacions sense resposta no són pròpies d’una organització com la nostra”.

El secretari general de Podem afirma que ha pres aquesta decisió “perquè una direcció responsable ha de donar solucions i les eleccions en Podem han de ser de les bases. Podem ha de donar valor a la seua militància, que és la nostra riquesa, i activar la comunicació entre els territoris i els òrgans de direcció”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa