Albiol: ‘Rajoy i la Comissió Europea castiguen el camp valencià per l'incompliment del dèficit’

L’eurodiputada d’EUPV denuncia que la Comissió Europea “el que fa és aplicar mesures que van en contra del progrés i la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians”
23 juliol 2016 01:00h
Marina Albiol.
RedactaVeu / Brussel·les

La portaveu d’EUPV a Brussel·les, Marina Albiol, ha criticat “durament” la Comissió Europea i l’executiu en funcions espanyol, “davant la greu situació a què abocaran els sectors primaris i els segments més vulnerables de la població” arran el procediment d’infracció per l’incompliment de les injustes regles sobre el dèficit que imposa la CE.

Aquest contempla la suspensió de diferents programes europeus que es desenvolupen al País Valencià d’impuls al medi rural, suport a les pimes o a accés al mercat laboral.

En paraules d’Albiol, “ja vam mostrar el nostre temor i la nostra certesa que, per una banda, la completa submissió del govern espanyol i, per altra, la inflexible i injusta obsessió de la Comissió Europea per l’incompliment dels objectius de dèficit, desembocarien en mesures que perjudicarien les classes populars i els segments més vulnerables de la població. Ara, sembla que ho podrem confirmar amb la proposta de congelació d’alguns dels programes europeus encaminats, precisament, a ajudar els sectors més desafavorits i a lluitar contra les desigualtats”.

La Comissió Europea ha remés ja un document amb els programes europeus que se suspendran per l’incompliment de dèficit i ja ha saltat l’alerta en alguns sectors com, per exemple, l’agrari i el pesquer davant el greu perjudici que els ocasionarà: “Al País Valencià, la Unió de Llauradors ja ha alertat de la greu situació a què s’aboca a milers d’agricultors o ramaders que han assumit compromisos i inversions per a diversos anys en base al Programa de Desenvolupament Rural”.
 
A més d’això, segons Albiol, una bona part dels projectes destinats a impulsar i dinamitzar el medi rural, com ara la incorporació de joves al camp, l’agricultura ecològica, les millores de condicions de la comercialització de productes agroalimentaris o la gestió sostenible de regadius, depenen d’aquest programa. “D’aquesta forma, la Comissió Europea aplica una veritable condemna sobre les zones rurals valencianes”, ha dit.

El llistat de programes que es congelaran també inclou l’Operational Programme Valencia, una iniciativa que té entre els seus objectius la millora de l’accés al mercat laboral i de la qualitat de l’ocupació, la lluita contra el fracàs escolar o el foment de la integració laboral de les persones amb més dificultats. Per a Albiol, “eliminar aquest tipus de programes suposa castigar directament la població més vulnerable del País Valencià. Si a això sumem l’injust finançament a què el govern central ens sotmet, el nostre territori es veu abocat a una situació que frega l’emergència social”.

Finalment, al document també figura la suspensió d’un programa de potenciació de la investigació i el desenvolupament tecnològic, la millora en l’ús de les tecnologies de la informació i l’impuls a la competitivitat de les pimes.

Per a la portaveu d’EUPV a l’eurocambra, “la Comissió Europea el que fa és aplicar mesures que van en contra del progrés i la millora de la qualitat de vida de les valencianes i els valencians. I, mentre, l’executiu de Rajoy es plega invariablement a un model que condemna els més dèbils a pagar les pitjors conseqüències d’aquestes polítiques”.
 
Declaracions de Marina Albiol .

La Veu

 
next