Diari La Veu del País Valencià
2.000 persones inunden Almussafes en creure que Ikea oferia ocupació
EFE / València

Fonts municipals han explicat que l’error en interpretar la convocatòria s’ha produït després que es publicara en la xarxa social Facebook el cartell anunciador del taller al costat d’un avís que anaren “tots” a lliurar el currículum i “baixar les llistes de l’atur”, la qual cosa va augmentar el seu efecte multiplicador.

De fet, segons les fonts, va provocar que s’estenguera a “més de 7.000 persones” i que ahir les línies telefòniques de l’Ajuntament i de la Policia Local estigueren “col·lapsades” amb trucades de persones de tot l’Estat espanyol interessades en el taller.

Es tracta del segon taller d’orientació laboral d’un paquet de tretze cursos que s’oferiran durant 2013 dirigit a aturats de la població, impartit per la mateixa empresa que ha desenvolupat altres cursos en la localitat. Per la seua banda, fonts d’Ikea han explicat que no han tingut res a veure amb la iniciativa de l’Ajuntament d’Almussafes i han ressaltat que el procés de selecció per a la seua nova tenda en aquesta localitat ho dirigiran exclusivament des de la firma sueca.



Han indicat igualment que encara no poden oferir una data concreta per començar el procés de selecció, si bé han assenyalat que mai serà abans de final d’any. Les mateixes fonts han ressaltat que quan decidisquen obrir-lo ho faran públic a través de la seua pàgina web, les xarxes socials i una campanya d’informació específica.



Davant l’allau de hui, el Consistori d’Almussafes ha optat per canviar la sala on s’oferia el taller per un saló amb capacitat per a 478 persones i impartir una segona sessió perquè “la major quantitat de gent possible poguera informar-se”, encara que no fóra del municipi ni haguera realitzat la preinscripció.



Les cues a la recerca d’una possible ocupació en Ikea s’han acabat formant, tot i que en la convocatòria no especificava que s’anaren a recollir currículums sinó que era per a donar informació sobre on lliurar les sol·licituds i les claus per a aconseguir un treball en la companyia.


“Portem tot el cap de setmana desmentint que siga un taller per a gestionar currículum”, han explicat les fonts, que han apuntat que s’ha interessat pel taller gent de molts pobles veïns, d’altres municipis del País Valencià i fins i tot de Galícia, Madrid, Barcelona i Valladolid, entre altres llocs. Han ressaltat que aquest succés ha demostrat “el gran perill” que tenen les xarxes socials, que han fet córrer “una mentida” i la “desesperació” de la gent que està aturada.

Ikea obrirà la seua primera tenda en el País Valencià a Alfafar el 2014, amb una inversió prevista de 60 milions euros i prop de mil ocupacions entre directes i indirectes.

Comparteix

Icona de pantalla completa