Diari La Veu del País Valencià
138 centres educatius d’Infantil i Primària comptaran amb auxiliars administratius
RedactaVeu / València

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha anunciat que durant el pròxim curs s’incorporaran 69 auxiliars administratius a 138 centres educatius d’Infantil i Primària públics del territori valencià. Aquests administratius realitzaran funcions de gestió burocràtica a les 69 escoles públiques que compten amb almenys tres grups d’alumnes per curs durant tres dies a la setmana i els altres dos dies, segons les necessitats, donaran suport a una escola de la mateixa localitat que tinga un alt índex d’alumnat.

Pel que fa a les comarques de la demarcació d’Alacant, els centres amb tres o més grups per curs que es beneficiaran d’auxiliars administratius en són 32; a les comarques de la de València, 32 més; i a les de la de Castelló, 5. Són un total de 69 escoles a les quals se sumaran 69 escoles més que puguen estar pròximes i que tindran el servei administratiu durant dos dies a la setmana.

Segons el conseller Marzà, “és una reivindicació històrica dels equips directius de les escoles i, en la mesura de les nostres possibilitats, l’hem atesa en aquells centres més grans del nostre territori, perquè cal que els docents tinguen menys tasca administrativa i més temps per a dedicar-se de ple als projectes pedagògics, i això és fonamental en la reconstrucció del nostre sistema educatiu”.

El secretari autonòmic Miguel Soler ha manifestat que “som conscients que hi ha més escoles que necessiten d’auxiliars administratius per a fer funcions de gestió burocràtica, però amb el finançament que tenim les valencianes i els valencians hem aconseguit entre totes i tots una xicoteta victòria per a la qualitat educativa per al pròxim curs que és, almenys, dotar d’aquest personal les escoles més grans i, a més, que puguen tindre aquest servei centres pròxims que tinguen necessitats similars”, ha indicat.

Millor finançament estatal

Els auxiliars administratius s’incorporaran durant els mesos en què transcórrega el curs 2016-2017, i el conseller Marzà ha volgut destacar que “esperem que des del govern de l’Estat se’ns tracte com toca i puguem tindre un finançament que permeta, per exemple, dotar de personal administratiu de forma generalitzada els centres educatius valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa