Diari La Veu del País Valencià
Campanya ‘Marca’t un punt. Matricula en Valencià, matricula en Qualitat’
RedactaVeu / València

El CEIP Pare Català de València, al barri de Benimaclet, acull demà divendres la presentació ‘Marca’t un punt. Matricula en Valencià, matricula en Qualitat’, la campanya encetada per Escola Valenciana per a fomentar l’ensenyament en valencià.

Com a novetat, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dóna el seu suport a la campanya de matriculació que organitza Escola Valenciana per informar sobre el programa òptim d’ensenyament (PPEV) a les famílies que matricularan els seu fills de 3 anys per al pròxim curs escolar.

Enguany la campanya informa les famílies sobre els canvis de denominació dels programes d’ensenyament després de l’aprovació del Decret de plurilingüisme. La campanya està avalada per les tres universitats públiques valencianes i les Unitats per a l’Educació Multilingües universitàries, on treballen els màxims experts valencians en matèria de plurilingüisme educatiu.

A la roda de premsa es donarà informació sobre els centres que han demanat canvis de programes al seu Projecte Lingüístic de Centre i es detallarà l’estratègia de la campanya d’Escola Valenciana. L’entitat cívica aportarà també dades i xifres sobre l’actual oferta d’ensenyament en valencià i en castellà als centres valencians dins del marc del plurilingüisme.

La campanya es presentarà al col·legi Pare Català de València, un dels centres de la capital que han demanat al seu PLC l’ampliació de l’oferta de places en el Programa Plurilingüe d’Ensenyament en Valencià i no sabran si el poden oferir fins que acabe el període de matriculació, que està establert del 9 al 16 de maig.

La presentació tindrà lloc a les 13 hores i hi intervindran Vicent Moreno, president d’Escola Valenciana, Ramon Ferrer, president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i un representant del CEIP Pare Català.

Comparteix

Icona de pantalla completa