Diari La Veu del País Valencià
El focus de l’incendi d’Artana s’ha localitzat prop d’una granja
RedactaVeu / EP / Artana

El delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, ha assegurat, aquest dimarts, que el focus de l’inici de l’incendi d’Artana (Plana Baixa) està prop d’una granja i ha apuntat que hi ha diverses línies d’investigació i que una d’elles podria ser la crema inadequada de rastolls. Moragues ha realitzat aquestes declaracions, davant els mitjans, durant la visita que ha realitzat al Lloc de Comandament Avançat de l’incendi.

Actualment, a l’incendi forestal d’Artana, estan treballant més de 400 efectius i més de 30 mitjans aeris, amb la incorporació d’una brigada helitransportada des de Terol i dos BRIF més, les de La Iglesuela i Lubia, que sumen esforços a les que ja treballen, des d’aquest dilluns, de Daroca i Conca.

Desplegament de mitjans a l’incendi d’Artana. Foto: Twitter GVA 112.

El representant del Govern estatal al País Valencià també ha fet saber que només hi ha un camí d’accés a l’incendi, “per la qual cosa és molt difícil”. A més, ha destacat que cal tenir en compte l’evolució del vent, “que és moderat, ja que a la nit refresca. Però, ara hi ha un vent de llevant que és d’est a oest i que fa que l’evolució de l’incendi puga anar cap a la zona on està la Unitat Militar d’Emergència (UME), per la qual cosa anem amb molta cura”.

Sobre aquest tema, ha assenyalat que l’incendi no està estenent-se de forma ràpida, “sinó que està molt assentat”, però, “com és tan difícil accedir, l’eficàcia i efectivitat dels mitjans terrestres és limitada i hem d’utilitzar molts mitjans aeris”.

Incendi forestal a Artana. Foto: Twitter GVA 112.

Causes de l’incendi

Respecte a les possibles causes de l’incendi, Moragues ha indicat que cal ser “molt cauts i prudents”, doncs “és funció de la Guàrdia Civil, a través del Seprona, investigar l’origen i la causa de l’incendi”.

No obstant això, ha explicat que el focus de l’inici de l’incendi “el tenim clar i és veritat que a prop hi havia una granja, tot i que és una zona, ara, molt calenta on no es pot accedir, Per la qual cosa, cal que es refrede.” A més, “la Guàrdia Civil, al costat de tècnics de Medi Ambient, estan analitzant les possibles causes”.

“De forma definitiva no en sabem l’origen, encara que hi ha diverses línies de recerca i la crema inadequada de rastolls pot ser-ne una. Però, investigarem i serem prudents sobre aquest tema”, ha afegit.

Tardarà a estabilitzar-se

Segons Moragues, és un incendi que “tardarà a estabilitzar-se i controlar-se” perquè “és una zona molt abrupta i el que volem és que no s’estenga i, sobretot, anar amb compte per a dir que no hi ha carreteres tallades, no hi ha desallotjaments i no hi ha nuclis de població propera”.

Comparteix

Icona de pantalla completa