Diari La Veu del País Valencià
Vora 1.400 ha afectades a l’incendi d’Artana que s’espera que millore
EP / València

El foc declarat a Artana (Plana Baixa) ha afectat de moment una superfície aproximada de 1.398 hectàrees i s’espera una “millor situació” en la zona sobre la mitjanit, segons ha informat el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel.

L’inici del focus de l’incendi està prop d’una granja, segons ha apuntat aquest dimarts el delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Moragues, i podria tindre com a causa una crema inadequada de rastolls, encara que hi ha obertes diverses línies d’investigació. Podeu ampliar aquesta informació en aquesta notícia de La Veu.

Segons ha indicat Ángel, des del migdia d’aquest dimarts els efectius estan treballant especialment en una zona de difícil accés per als mitjans terrestres i que era “la que més preocupava” en ser “la porta d’entrada a la Serra d’Espadà”.

“Des del principi, l’objectiu ha sigut salvar aquest patrimoni natural de valencians i tots els objectius, tant aeris com terrestres, s’han posat en aquesta zona”, ha puntualitzat.

Així, ha indicat que la situació és “molt millor que a migdia”, però sense “solució definitiva” ja que ha explicat que existeixen molts condicionants que afecten l’evolució d’un incendi com són el vent, el combustible que l’incendi troba i l’orografia.

No obstant açò, preveu “una millor situació” al voltant de la mitjanit d’aquest dimarts per la major càrrega d’humitat que tindrà el vent. “Creiem que a eixa hora l’incendi estarà estabilitzat i perimetrat a la zona on ara es treballa”, ha puntualitzat.

Efectius

Segons ha informat el Consorci Provincial de Bombers de Castelló, treballen en les labors d’extinció de les flames més de 400 efectius, que en alguns moments de la jornada d’aquest dimarts han arribat als 500.

Així mateix, hi ha 30 mitjans aeris intervenint, que es retiraran durant la nit i tornaran a l’alba d’aquest dimecres.

El dispositiu, coordinat pel Consorci Provincial de Castelló, integra efectius de Bombers, UME, Bombers Forestals, Unitat Logística, personal de coordinació, Protecció Civil de Diputació, Generalitat, avions ‘Air Tractor’, Helicòpters amb Brigada Helitransportada i mitjans d’administracions com l’Ajuntament de Castelló, el Ministeri, i les Comunitats Autònomes d’Aragó, Catalunya i Castella-la Manxa. També la Policia Local, Autonòmica Guàrdia Civil i serveis sanitaris estan col·laborant en totes les tasques necessàries.

“Estem tots units contra el foc”

Sobre aquest tema el diputat provincial de Bombers de Castelló, Luis Rubio, ha destacat la “gran coordinació” entre tots els organismes participants en la resolució de l’emergència. “Estem tots units contra el foc”, ha destacat, al mateix temps que ha recordat que no s’han hagut d’ordenar evacuacions de població, ni hi ha previsió que s’hagen de realitzar si l’incendi continua com fins al moment.

Comparteix

Icona de pantalla completa