Diari La Veu del País Valencià
Compromís demanarà al Senat que l’Espadà siga zona d’actuació especial
RedactaVeu / Madrid

La primera petició que reclamarà Compromís al Senat serà demanar que l’Espadà siga zona d’actuació especial, segons ha informat la coalició nacionalista en un comunicat.

Així, els senadors de Compromís, en la seua primera proposta des del Grup Mixt, presentaran una petició al Govern perquè emeta la declaració de zona d’actuació especial, una volta transcorregut el termini, “per a la restauració forestal i mediambiental” dels municipis afectats per l’incendi a la Serra d’Espadà, “i declare la urgència de les obres de reparació dels danys”.

Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, han agraït el “treball conjunt i coordinat realitzat per totes les administracions implicades en l’extinció del foc” de l’incendi d’Artana.
“Ens agradaria que la zona recuperara com més aviat millor l’esperança i que, a poc a poc, el paratge torne a la seua esplendor i paisatge a què ens té acostumats aquesta zona que va ser declarada Parc Natural”, ha indicat Mulet.

D’altra banda, els senadors de Compromís han alertat de la “conveniencia” d’allunyar de zones boscoses, paratges d’especial -valor com Espadà, la Calderona, la Tinença de Benifassà o la Font Roja- aquelles línies d’alta tensió que es dissenyen ja que “poden suposar un perill potencial i evident en cas de trencament, sobreescalfaments o accidents per negligència en el seu manteniment que poden posar en perill els valors ambientals i poblacions donada la situació en què es troben la majoria dels boscos valencians, unit a la falta de pluges a la zona”.
Per la seua banda, Jordi Navarrete ha denunciat que una vegada més, “el mal finançament que patim els valencians i les retallades -que han incidit en reduccions de pressupost en les conselleries d’Agricultura i Medi Ambient i per tant en la prevenció d’incendis forestals-, han portat a la desprotecció i poc control de les masses boscoses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa