Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat vol tancar els campaments de Sant Joan de Penyagolosa a partir de maig
RedactaVeu / Vistabella del Maestrat

Donats els continus rumors que apunten cap a un possible tancament de les quatre zones d’acampada de Sant Joan de Penyagolosa, a l’última Junta Rectora del Parc Natural, celebrada el 13 de març, l’alcaldessa de Vistabella, Belén Bachero, li va transmetre al Director General de Medi Natural, Alfredo González Prieto, representant de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, la preocupació de l’Ajuntament davant d’aquests comentaris. Fruit del diàleg es va establir el compromís, per part de Conselleria, de mantindre informat l’Ajuntament abans de prendre qualsevol decisió sobre els campaments, col·laborant en cas de ser necessari per a evitar el seu tancament.

Des de l’Ajuntament de Vistabella “volem denunciar que s’està donant la situació que diverses associacions i grups scouts estan cridant-nos per tal de comunicar-nos que, com és habitual, s’han posat en contacte amb Conselleria per tal de reservar els campaments, i han rebut com a resposta que a partir de maig no es podrien realitzar més acampades de grups. De la mateixa manera, hem rebut telefonades de particulars que s’havien posat en contacte amb Conselleria preguntant per la zona d’acampada lliure de El Planàs, als quals se’ls ha informat que a partir del 30 d’abril no se’ls permetria acampar”.

És per això que l’Ajuntament, expliquen fonts municipals, “ens sentim totalment defraudats i enganyats, perquè la Conselleria, a través del seu Director General de Medi Natural, no ha complit amb la seua paraula de mantindre informat aquest Consistori davant d’un canvi tant transcendental per al nostre municipi i el Parc Natural de Penyagolosa, i creiem que no és possible que González Prieto no estiga al corrent de les decisions que es prenen en la Direcció Territorial de Medi Ambient de Castelló”.

Santuari de Sant Joan de Penyagolosa

Si aquests fets són certs, açò suposarà per a Vistabella una gran pèrdua de valor afegit, que sofriran especialment els comerços i establiments de restauració locals, perquè veuran minvats els seus nivells de vendes, “sumant aquest fet a la greu crisi econòmica que estem patint des de fa anys”.

Per això, des de l’Ajuntament de Vistabella esperem que la Generalitat recapacite i continue mantenint obertes aquestes zones d’acampada, que constitueixen “un revulsiu econòmic” per al municipi en èpoques com Pasqua, ponts o estiu, i contribueixen a “donar vida als xicotets pobles del voltant del Penyagolosa”, com són Vilafermosa, Xodos o Vistabella del Maestrat. D’aquesta manera, es podria demostrar “un cert recolzament de la Generalitat envers els municipis rurals d’interior, que bastant tenim ja amb la manca d’infraestructures i serveis de benestar que haurien de contribuir a la millora de la nostra qualitat de vida i a la nostra prosperitat”, lamenten des de l’Ajuntament.

En cas contrari, “anunciem la posada en marxa de mobilitzacions i mesures de pressió”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa