L'incendi d'Artana afecta més de 700 ha de la Serra d’Espadà però ‘no del cor del parc’

Durant aquesta nit s’hi han quedat treballant fins a 200 efectius terrestres
28 juliol 2016 01:00h
RedactaVeu / EP / València

L'incendi declarat a Artana (la Plana Baixa) ha afectat de moment una superfície aproximada de 1.500 hectàrees, de les quals unes 700-800 són de la Serra d’Espadà però "no del cor del parc natural", ha informat la consellera d'Agricultura, Elena Cebrián.

Així, ha puntualitzat que hi ha una "part important" del parc natural de la Serra d’Espadà que s'ha vist afectada per les flames, encara que ha destacat que els efectius han aconseguit tancar una zona de "molt alt risc", cosa que ha permès que el foc no haja entrat en el cor del parc natural de la serra. "Açò és el que més ens preocupava", ha admès.

Cebrián ha destacat que en aquest moment les condicions climatològiques, amb major humitat en el vent, donen "cert respir" i permeten estar "més tranquils" respecte a l'evolució de les flames. Anit, després de retirar-se els mitjans aeris, van romandre treballant en tasques d’extinció fins a 200 efectius terrestres, segons informava el 112.

Hui a les 7h els primers mitjans aeris programats s’han incorporat a les tasques, així ho ha comunicat el 112, qui a més han explicat que “la nit ha estat tranquil·la i els mitjans terrestres han pogut treballar bé”.

Cebrián ha volgut destacar la tasca dels efectius desplegats en la zona i la col·laboració del Ministeri d'Agricultura, l’UME, Comunitats Autònomes, la Generalitat i les Diputacions en les tasques d'extinció que, al seu parer, han sigut "excel·lents i han permès evitar que les flames avançaren per la zona sud-oest i entraren en el cor de la Serra d’Espadà”.

Ha explicat que el seu departament ja ha iniciat l'estratègia postincendi, que s'activarà quan el foc estiga totalment extingit, per a anar coordinant amb els alcaldes dels municipis com abordar la recuperació de la zona.

Reforestació

Respecte a si la seua conselleria estudia la possibilitat de reforestar la zona, ha indicat que "no de forma immediata" perquè "no és recomanable", encara que ha indicat que caldrà un estudi tècnic previ que assenyale les actuacions que es podran escometre. Així mateix, ha manifestat que estaran "molt vigilants" amb l'impacte que puga tenir en el terreny les pluges de setembre i ha aconsellat no entrar en la zona una vegada es done per extingit l'incendi perquè el sòl està "delicat i nu".

next