Diari La Veu del País Valencià
El Consorci de Museus obri les convocatòries públiques de projectes expositius

RedactaVeu / València.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, i el director del Consorci de Museus del País Valencià, José Luis Pérez Pont, han presentat les convocatòries públiques de projectes expositius del Consorci de Museus 2017-2018. És la primera vegada que ix a concurs públic la major part de la programació d’un ens museístic valencià.

El secretari autonòmic de Cultura i Esport ha manifestat que, “amb la presentació d’aquestes convocatòries, comença un canvi de gestió en el Consorci de Museus. Crec que aquest és el camí que s’ha de seguir i que és la millor forma de seleccionar quins seran els artistes i els comissaris que formaran part de la programació d’aquesta institució”.

Així mateix, Girona ha agraït la labor del director del Consorci de Museus que “en molt poc de temps ha preparat aquestes convocatòries amb gran diligència, rigor i transparència. No es pot demanar més a una persona que fa només tres mesos que va assumir el seu càrrec al capdavant del Consorci de Museus”.

Caràcter contemporani

Les convocatòries es refereixen específicament a les exposicions de caràcter contemporani, pensant en el suport als artistes actuals, als comissaris i a la seua professionalització. El ‘Diari Oficial de la Comunitat Valenciana’ (DOCV) publicarà prompte les tres primeres d’una sèrie de convocatòries que aglutinen la major part de la programació del Consorci de Museus per a l’any vinent. Les tres primeres, les més importants per la seua inversió –ja que sumen entre totes 270.000 euros– són ‘365 dies’, convocatòria de comissariat durant un any d’una sala del Centre del Carme; ‘Escletxes’, convocatòria de producció artística i suport a la investigació, i ‘V.O.’, convocatòria de comissariat. El termini per a presentar projectes a les tres convocatòries finalitza el 14 de novembre.

Amb la seua publicació es posa de manifest el procés que ha dut a terme el Consorci de Museus, juntament amb les associacions d’artistes i de crítics d’art d’arreu del País Valencià, amb l’assessorament de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i d’acord amb el Codi de Bones Pràctiques en la Cultura Valenciana.

El director del Consorci de Museus ha recordat que, “a aquestes tres primeres, els seguirà la publicació d’altres convocatòries adreçades al sector de l’educació artística per a exposicions de caràcter social, així com de revisió d’artistes valencians de llarga trajectòria”.

Per a obtindre més informació sobre les sol·licituds, així com documentació complementària, consulteu la web del Consorci de Museus.

‘Escletxes’

La iniciativa va adreçada a artistes i col·lectius lligats a la creació contemporània que presenten propostes que estiguen en via d’investigació i requerisquen d’un impuls econòmic per a la seua producció. A més, han de tindre com a objectius, l’experimentació i la innovació en l’àmbit de la creació artística.

‘V.O.’

L’objectiu d’aquesta convocatòria és la selecció de tres projectes de comissariat de caràcter inèdit que han d’abordar la creació artística contemporània i la innovació en els processos creatius, a fi de promoure la mobilitat de les produccions expositives i les diferents disciplines artístiques.

‘365 dies’

Els projectes abordaran la creació artística més contemporània. Es valoraran la introducció de nous formats expositius, les estratègies educatives per a aproximar al públic l’art contemporani, els tallers i altres eines de divulgació, investigació i participació ciutadana.

Comparteix

Icona de pantalla completa