Diari La Veu del País Valencià
Equador de l”Operació Pas de l’Estret’ a Alacant, el major dispositiu europeu marítim
EP / Alacant

Un total de 21.686 passatgers i 5.774 vehicles han passat, fins aquest dimecres, per l’Operació Pas de l’Estret (OPE) 2016 del Port d’Alacant, segons ha informat el delegat del Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues.

Moragues s’ha manifestat en aquests termes durant la seua visita, aquest dimecres, al dispositiu de seguretat desplegat per les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat en l’Estació Marítima del Port d’Alacant amb motiu de l’equador de l’OPE 2016, que es va iniciar el passat 15 de juny i que es perllongarà fins al 15 de setembre.

Així, ha indicat que, del total, 16.819 passatgers i 4.699 vehicles són de l’operació eixida i 4867 passatgers i 1.075 vehicles són de l’operació tornada, la qual cosa implica un descens, pel que fa al 2015, d’un 20% en l’operació eixida i d’ un ascens sobre el 6% en l’operació tornada, segons ha comunicat.

Operació Pas de l’Estret al Port Alacant. Foto: Delegació del Govern.

De fet, ha detallat que, des que es va iniciar l’OPE 2016, el passat 15 de juny (fins al 24 de juliol), han eixit des d’Alacant 21 bucs, 13 amb destinació Orà, 3 amb destinació Alger i 5 amb destinació a Mostaganem.

Moragues ha subratllat la importància del port alacantí en aquest operatiu, ja que ha ressaltat que el 2015 van passar per ell “al voltant de 80.000 persones i 1.000 vehicles”. En l’OPE també estan implicades les dàrsenes d’Algesires, Almeria, Màlaga, Motril, Tarifa, Melilla i Ceuta, amb la qual cosa es converteix en el major dispositiu operatiu a Europa, que permet el pas, en 3 mesos, de prop de tres milions de persones i més de 600.000 vehicles per via marítima des d’Europa a Àfrica.

Dispositiu de seguretat reforçat

Enguany hi ha un dispositiu de seguretat reforçat, segons Moragues. El Port compta amb un desplegament “molt important” de prop de 100 agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Policia Nacional i Guàrdia Civil, al costat de la col·laboració de la Policia portuària i de la Policia local.

A més, en referència als últims atemptats terroristes jihadistes a Europa, ha recordat que, des del juny de 2015, Espanya està en un nivell 4 d’alerta antiterrorista, la qual cosa suposa “un reforç de la seguretat en punts estratègics, com ports, aeroports, estacions de tren, autobusos i esdeveniments on hi haja aglomeració de persones”.

Foto: Twitter Policia Nacional @polprvalencia.

No obstant això, el delegat del Govern ha volgut transmetre un missatge de “tranquil·litat” i ha ressaltat “l’eficàcia de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i dels serveis d’intel·ligència” així com “el seu treball en les xarxes socials per a detectar possibles terroristes”. De fet, ha assenyalat l’”absència d’incidents destacables, ja que Alacant té una gran experiència i tot està transcorrent amb normalitat”.

Assistència sanitària

També hi ha un dispositiu d’assistència sanitària que presta Creu Roja, a través d’un conveni amb la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri de l’Interior, on participaran almenys 40 voluntaris.

A més, per part de la Subdelegació del govern s’han contractat 4 intèrprets i 4 assistents socials.

Per la seua banda, la Direcció General de Trànsit, com en anys anteriors, ha mantingut les àrees de descans i informació en el traçat de l’AP-7. A més, la Prefectura Provincial de Trànsit va instal·lar un Punt d’Informació en La Marina-La Vila Joiosa, amb 2 intèrprets d’àrab i francès, per a informar els viatgers sobre l’ocupació del Port.

Comparteix

Icona de pantalla completa