Diari La Veu del País Valencià
612 llotges apunt per al 125 aniversari de la Batalla de les Flors de València

RedactaVeu / EP / València

Aquest diumenge, a les 20h, al passeig de l’Albereda, tindrà lloc la 125 edició de la tradicional Batalla de les Flors que, enguany, comptarà finalment amb 612 llotges, després de l’última ampliació (de 160) que s’ha decidit aquesta setmana, a causa d’uns problemes en la segona tanda de vendes online. A més, s’amplia el nombre de les carrosses que hi participen i el pressupost destinat augmenta un 10%.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha anunciat que es posaran a la venda 160 llotges addicionals per a la Batalla de Flors per a compensar els que no es van poder comprar online com estava previst, dimarts, a causa d’un error informàtic. Les llotges suposaran quasi mil places addicionals i una ampliació del recorregut de 120 metres, que l’empresa Spain Tastic assumirà. La venda d’aquestes llotges es farà en la taquilla dels Jardins de Vivers aquest dissabte a les 9h.

>

Vídeo: Canal Malat de Falles.

Fuset ha explicat, en una roda de premsa davant els mitjans, que en la primera tanda de venda online de llotges, que va tenir lloc el 19 de juliol, es van vendre, per un “error de limitació” en el sistema, totes les llotges disponibles, fins i tot les de la segona tanda.

Des de l’Ajuntament van detectar, “especialment a través de les xarxes socials, que unes persones havien manifestat que la venda, des del minut 0, havia aparegut com a esgotada”. D’aquesta forma, l’administració va demanar les dades de venda a l’empresa Spain Tastic, encarregada d’aquest servei, i va comprovar que s’havia produït un error informàtic i que no s’havia pogut vendre cap llotja aqueix dia, tal com ells havien anunciat als ciutadans que es faria.

Error assumit per l’empresa

“Òbviament, des de l’Ajuntament de València, entenem que açò suposa una vulneració de l’acord entre el consistori i l’empresa; que, per tant, en l’Ajuntament havíem sigut víctimes involuntàries d’aquest error, i, sobretot, que els compradors que volien comprar les places en la segona tanda, tal com s’havia anunciat, havien sigut, per tant, també víctimes involuntàries de l’error. Un error que assumeix l’empresa”, ha explicat Fuset.

Així, la mercantil assumirà el cost d’ampliar el recorregut per a poder acollir 160 llotges més, que eixiran a la venda al costat de les altres 57 que ja estava previst que pogueren adquirir-se en les taquilles dels Jardins de Vivers dissabte. “Crec que podem parlar d’una solució beneficiosa, que és que l’empresa, com a responsable única de la situació, poguera assumir el cost de l’ampliació del recorregut, amb 160 llotges addicionals que pogueren compensar i restaurar les expectatives sobre les entrades que no van poder comprar”, ha afirmat el regidor.

Batalla de les flors. Foto: JCF.

“Vam respondre de manera ràpida, vam estar tot el dia tractant la qüestió amb l’empresa en una reunió d’urgència per a cercar una solució el més immediata possible que poguera restaurar el problema general i no defraudar, d’aquesta manera, les expectatives generades entorn de la Batalla de les Flors, que enguany celebra la seua 125 aniversari”, ha explicat Fuset.

Xifres

3672 espectadors podran gaudir de la Batalla de les Flors des de les llotges. La desfilada comptarà amb un total de 41 vehicles: 32 carrosses (29 d’elles patrocinades per l’Ajuntament de València, 1 patrocinada per la Diputació de València i 2 carrosses de les falles de L’Horta Sud), 3 landós i 6 cotxes lleugers.

Retransmissió en directe per TV

Finalment, Fuset ha comentat que la Batalla de Flors es retransmetrà en directe per televisió. “Hi ha contractat un senyal institucional, a càrrec de Levante TV, perquè aquelles emissores interessades puguen distribuir-lo. A més, s’emetrà en streaming a través de la web de la Junta Central Fallera i en les xarxes de l’Ajuntament i de Festes de València. En les xarxes socials, s’utilitzarà l’etiqueta #125BatalladeFlors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa