Diari La Veu del País Valencià
Els valencians són dels millors practicant sexe, però molt tradicionals
RedactaVeu / Madrid

La marca de profilàctics CONTROL ha fet públic el seu Baròmetre d’opinió al voltant de la pràctica de sexe, gustos, hàbits i actituds. Amb el títol Els joves espanyols i el sexe, la marca de preservatius ha dut a terme un “estudi sociològic” entre ciutadans d’arreu de l’estat amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys.

La primera de les conclusions a què arriben és que postures com el Missioner o el Gosset són “per golejada les més practicades” i per tant “la innovació no és el punt fort”.

Pel que fa als valencians, segons l’estudi diu que “la vida sexual dels joves valencians és, principalment, monòtona. Quasi 9 de cada 10 dels enquestats afirma voler provar coses noves i, entre les possibilitats proposades, practicar noves postures (79,9%), tenir sexe en algun lloc públic (47,7%) o provar amb joguets sexuals de risc controlat (37,9%), són les més desitjades. Així mateix, tindre sexe amb la parella d’un amic (16,1%), gravar una escena porno (14,4%) i tenir relacions amb algú del mateix sexe (12,1%), continuen la llista de maneres de trencar amb la rutina”.

L’estudi fa esment també a les noves maneres de tenir sexe com per exemple el cibersexe, així especifica que “el 33% dels joves valencians enquestats afirma haver mantingut relacions sexuals o cibersexe a través d’Internet. Respecte als joves que mantenen relacions sexuals amb gent que ha conegut a través de la xarxa, una aplicació o una xarxa social, un 40% dels joves així ho afirma. No obstant açò, i a pesar que les plataformes digitals es consoliden com a tendència per a aquest tipus de pràctiques, els joves valencians es resisteixen a compartir contingut sexual a través dels seus Smartphones i només un 24% reconeix enviar aquest tipus de continguts”, conclouen en aquest sentit.

Els millors en el llit…

Pel que fa al nivell i qualitat del sexe practicat pels valencians diuen que “els valencians es colen en el rànquing dels millors amants de l’estat, ocupant la tercera posició juntament amb els madrilenys, amb un suport del 9,2% dels enquestats. Andalusos i canaris ocupen les primeres posicions respectivament (2015: andalusos, catalans i madrilenys). Probablement, s’hagen guanyat aquest títol perquè són els que més aguanten abans d’arribar a l’orgasme, ja que el 17% dels enquestats afirma que cada relació sexual dura entre 30 minuts i una hora”.

Per als joves valencians “els preliminars continuen sent una fase fonamental” així ho afirmen el 88%.

Joguets, lubricants…

En un altre sentit, per guanyar luxúria en les relacions sexuals, diu l’estudi que “quasi 1 de cada 2 valencians enquestats afirmen haver utilitzat” joguets, lubricants, anells…, i en aquest sentit, “els lubrificants i els gels de massatges són els productes més populars, seguits d’altres com els anells vibradors o productes per a retardar l’ejaculació”. Tot fa indicar que els valencians recorrem a elements potenciadors de la luxúria bàsicament per “la curiositat”, i en menor mesura perquè “milloren les relacions i faciliten l’orgasme”, altres diuen que ho empren perquè “m’ho han regalat” (9,6%), i finalment molt pocs ho posen en joc per “eixir de la rutina” (5,3%).

La importància i la qualitat del sexe

“El 60% dels joves valencians considera que el sexe juga un paper molt important en les seues vides i el 31,5% li atorga una importància mitjana. Així mateix, 9 de cada 10, afirmen estar satisfets o molt satisfets amb les relacions sexuals que mantenen” diu en aquest sentit l’estudi. Però, pel que fa a la freqüència “consideren que la mitjana perfecta és tenir sexe 2 i 3 vegades per setmana”, això, per al 53% dels valencians, perquè només un “35%” manté aquesta quotidianitat. “Un 26% manté relacions una vegada a la setmana, un 12% una vegada cada 15 dies, un 7,5% una vegada al mes, un 6,5% tots els dies, un 4,5% una vegada cada 3 mesos i un 8,5% cada 6 mesos o més”.

“En total, els joves valencians tenen una mitjana de 91 relacions sexuals a l’any (2015: 91), la qual cosa suposa tenir sexe cada 4 dies, encara que els agradaria tenir una mitjana de 193 relacions a l’any (2015: 182)”. Així, conclouen que “respecte a l’edició anterior del Baròmetre, la diferència entre Comunitats Autònomes varia significativament, sent els balears, valencians i aragonesos els que lideraven el rànquing, en aquest ordre, dels més actius sexualment.”

La primera relació sexual

L’edició 2016 del Baròmetre de CONTROL reflecteix un avançament en l’edat a la qual els joves mantenen la seua primera relació sexual, en referència a les dades de l’any anterior. Si en 2015 se situava en els 18,8 anys de mitjana, en 2016 baixà considerablement un any, ja que l’estudi la situa en els 17,2 anys. Igualment, conclouen que tan sol l’1,5% va esperar fins als 26 anys o més. Així, els valencians són els tercers a nivell estatal en tindre la primera relació sexual.

La creativitat en el sexe

Somiar que es fa un trio segueix, com apunta l’estudi, sent la pràctica sexual més desitjada pels valencians. Potser perquè només un 9’5% l’ha fet realitat. La segona fantasia per als valencians és l’intercanvi de paper o ‘roleplaying’ amb un 26’5%. En tercer lloc, amb un 22%, els valencians volen ser seduïts. Tanmateix, diuen que per als valencians les fantasies sexuals “són el secret millor guardat dels joves valencians i el 57% afirma no revelar-les als seus amics”.

Ús d’anticonceptius

El condó masculí és “el més utilitzat pels valencians, 6 de cada 10”, seguit per l’anticoncepció hormonal amb un 30%. Malauradament, un 6’5% “no utilitza cap mètode” i sorprenentment un “11% considera la marxa enrere com un mètode anticonceptiu”. Mentre que “el preservatiu femení és utilitzat pel 5%, el DIU per l‘1% i, el 0,5% afirma utilitzar altres mètodes”. Ara bé, les parelles que empren condó masculí es preocupen indistintament que no falten existències el 61’8%, però d’adquirir-lo són un 29’4% ells i un 8’8% elles. El 56% se’l col·loquen ells, el 34’6% diuen que és una “tasca conjunta” i un 8’8% deixen eixa feina a les xiques.

Per últim, l’estudi afegeix que “el 22’5% dels valencians no saben en quin estat de salut s’hi troba la persona amb qui tenen relacions sexuals”, i els motius són, o bé perquè “confien en el fet que no tinga cap problema” o “perquè directament no s’havien plantejat la importància d’aquesta qüestió”.

Pel que fa al sexe oral, diu l’estudi que “és una pràctica habitual, de fet 8 de cada 10 confirma practicar-lo”, encara que no especifica si es fa abans, durant o després. Allò que sí que indiquen és que tenim “una assignatura pendent quant a protecció enfront de les MTS: un elevat 38% assenyala que no utilitza preservatiu quan ho practica, enfront del 5,8% que diu sí emprar-lo en tots els casos i el 56,1% que en tenir parella estable no ho considera necessari”.

Comparteix

Icona de pantalla completa