Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la compareixença de Cotino perquè done explicacions sobre l’accident del metro
RedactaVeu / València

El portaveu socialista en les Corts, Antonio Torres, ha advertit que des del dia 12 de juliol de 2006 fins a hui, el grup socialista ha presentat sis sol·licituds de comissió d‘investigació i 24 iniciatives, entre preguntes i peticions de compareixença, relacionades amb l’accident del metro, no obstant açò, ha lamentat que “solament hem obtingut el silenci del PP, no ens han donat respostes, ni s’ha dit la veritat sobre el que va ocórrer”.

Per als socialistes l’explicació que va donar ahir el president del parlament valencià, Juan Cotino, “no ha sigut convincent” i, davant açò, el seu grup ha anunciat que demanarà la convocatòria de la Comissió de l’Estatut dels Diputats perquè comparega i done una explicació detallada del que va passar. A més, ha recordat que els socialistes també remetran a la Fiscalia una còpia del programa emés per La Sexta, així com les actes de l’anterior comissió d’investigació, per a veure “si hi ha possibilitat de reobrir el judici”.

Torres ha qualificat l’última Junta de Síndics com a “diferent” perquè, segons ha explicat, “l’ombra del record dels 43 morts i 47 ferits en l’accident més greu de la història de l’Estat espanyol ha planejat sobre tots els assumptes”. Per açò, ha criticat que “durant molts anys el PP ha tractat de minimitzar i tapar tot el relacionat amb aquest accident i ens ha mostrat la seua cara més miserable perquè, si és censurable la corrupció econòmica, molt més encara ho és la corrupció moral, sobretot, quan afecta la dignitat de les persones i suposa un escàndol per a la majoria dels valencians”

Per al síndic socialista, “Fabra hauria de prendre decisions i actuar. És lamentable que haja hagut de ser per una televisió privada i no per Canal 9 -que és la televisió de tots els valencians -que ens assabentem de testimonis clarificadors de l’actuació que el Consell va realitzar després de l’accident del metro”.

Comparteix

Icona de pantalla completa