Diari La Veu del País Valencià
El Valle de los Caídos no ret comptes malgrat rebre una subvenció de 340.000€
RedactaVeu / Madrid

Segons un comunicat difós per Compromís, en un informe de fiscalització del Tribunal de Comptes aprovat en juliol s’assegura que el Valle de los Caídos no ret comptes ni redacta memòries de situació malgrat rebre una subvenció del Patrimoni Nacional de 340.000 euros. D’entre les irregularitats, destaquen la manca d’inventari dels béns del Valle de los Caídos, la falta de pressupost, que no reta comptes de la seua execució i que no elabore memòries de situació i funcionament. A més, com que això mai s’ha fet, tal com diu l’informe de fiscalització aprovat, suposa l’incompliment dels requisits de la Llei General de Subvencions.

Tal com es continua explicant al comunicat de la coalició, fins que es van demanar els comptes per realitzar l’informe, no hi va haver cap justificació d’anys anteriors. A més a més, l’informe plasma que no hi ha cap explicació sobre la necessitat o conveniència per a l’interès públic de les despeses assumides.

Des de Compromís, el senador Carles Mulet ha assenyalat que preguntaran pel contingut d’aquest especial acord de la Fundación de la Santa Cruz del Valle de los Caídos “per realitzar una gestió tan sui generis des de 1958″. A més, també demanaran saber quines subvencions públiques rep o si Patrimoni Nacional té previst introduir canvis en les subvencions públiques a aquest monument al franquisme.

Mulet ha recordat que “el Valle de los Caídos professa una clara apologia franquista, tant pels lemes que mostra com per la seua simbologia i que concentra anualment nostàlgics del règim i acull congregacions religioses que perceben subvencions per custodiar els béns i donar missa. Tot molt poc modern i costós per als ciutadans espanyols que veuen com mentre que es destinen 300.000 euros al seu manteniment, no es destinen a serveis socials o qüestions més ètiques”, ha assenyalat.

En la relació de preguntes, Compromís també suggereix si han valorat la possibilitat que els possibles béns que hi puga haver els custodie una altra institució o empresa per menys diners.

Comparteix

Icona de pantalla completa