Diari La Veu del País Valencià
Compromís ‘sospita que l’empresa Marina Salut està falsejant la seua situació econòmica’

RedactaVeu / València.

El diputat de Compromís Josep Nadal va delcarar ahir que la Modificació Substancial de Condicions de Treball (MSCT) plantejada per la concessarionària Marina Salut per als treballadors de la sanitat comarcal “és un atac directe als drets laborals així com al dret a tindre una assistència sanitària digna”.

Segons Nadal, “Marina Salut ha justificat que les retallades i la mala situació financera de l’empresa es deuen als canvis introduïts pel nou govern del Botànic, entre d’altres. Des de Compromís tenim serioses sospites que l’empresa està falsejant la seua situació econòmica, tenint en compte les dades que tenim de l’any anterior i les dades que ens arriben de Conselleria”.

Des de la coalició apunten que, amb les mesures plantejades, “podria perillar el lloc de faena de vora 60 professionals de la xarxa pública comarcal i es rebaixarien notablement les condicions laborals de la resta de la ja de per si maltractada plantilla, que perdria econòmicament, i alguns passarien a fer més hores. Tot això mentre els directius de Marina Salut continuen repartint-se sous milionaris”.

Per a Nadal, “hi ha un perill encara més gran: segons diuen fonts sindicals, desenes de professionals de llarga trajectòria podrien estar pensant en abandonar Marina Salut, fet que podria deixar departaments sencers en una situació molt complicada aquest estiu i, per tant, podria perillar l’assistència bàsica”.

Compromís valora la situació com un “autèntic xantatge que afecta tota la comarca i agafa com a ostatges els treballadors i els usuaris de la sanitat”. Per tot això, demanen a Conselleria “que actue de forma ràpida i contundent per a parar aquesta nova agressió als drets bàsics de la comarca fent servir totes les mesures legals al seu abast per a accelerar la reversió i portar els culpables d’aquesta situació davant dels tribunals”.

Conclouen manifestant el seu “suport als treballadors de la sanitat comarcal en la seua lluita per fer front a aquesta nova agressió” i Nadal assenyala que “continuarem lluitant des de totes les institucions on estem perquè es produisca la reversió cap una sanitat totalement pública”.

Comparteix

Icona de pantalla completa