Valencians pel Canvi debatrà si es dissol o es renova

30 juliol 2016 01:00h

Sixto Ferrero / València.

Valencians pel Canvi ha convocat una assemblea general entre els seus membres per al proper 7 de setembre segons hem pogut saber per fonts de la plataforma cívica.

Amb la finalitat de “promoure el debat d’idees, la renovació de la vida política del País Valencià i afavorir totes les formes possibles de contracte i unitat entre les forces progressistes valencianes”, va nàixer, en 1999, la plataforma cívica Valencians pel Canvi, integrada per un centenar d’intel·lectuals.

Joan Francesc Mira, Ramon Lapiedra, Francesc de Paula Burguera i Josep Lluís Barona han estat en algun moment o altre al capdavant de la plataforma actualment presidida per Antoni Furió. Rosa Solbes n’és la vicepresidenta, mentre que el consell directiu està format per Gustau Muñoz, Rosa Serrano, Maria Josep Picó, Sandra Obiol, Ferran García-Oliver, Júlia Benavent, Juli Peretó, Francesc Bayarri, Emèrit Bono, Vicent Àlvarez, Pep Pérez, Vicent Olmos i Gerard Fullana.


Al llarg de la seua activitat, entre debats, diàlegs, anàlisis i reflexions, l’entitat va presentar el projecte Objectiu 2015, amb el qual pretenia assentar les bases perquè es puguera produir un canvi polític al País Valencià en aquelles eleccions autonòmiques d’ara fa un any. Aquell canvi es va produir, proba fefaent d’allò és la composició del nou Consell i, fins i tot, la premissa que platejava la plataforma cívica de “generar un espai progressista i valencianista ampli, aglutinador, a partir del debat sobre com hauria de ser i cap a on volem que s’oriente aquest canvi, una proposta que passe del diagnòstic a la convicció pel canvi” també, en cert grau, s’ha complit encara que, pel que fa a la convicció i l’execució de molts aspectes de caire valencianista, no s’han dut a terme o s’estan executant amb massa lentitud. En aquest sentit es va manifestar Gustau Muñoz en aquest diari en ser preguntat sobre si s’havia aconseguit l’Objectiu 2015, i va apel·lar als fets esmentats, mentre que, respecte dels objectius del manifest, afirmava que “va més enllà del canvi i caldrà continuar treballant per a consolidar eixe canvi i ampliar el seu àmbit d’abast. Hi ha símptomes d’insatisfacció, s’insinua un cert desencís”.


Davant aquestes realitats sociopolítiques, la plataforma cívica es reunirà amb quatre punts a l’ordre del dia als quals hem tingut accés: 1. Informe del president; 2. Situació financera; 3. Proposta de dissolució de l’entitat, i 4. Torn obert de paraules.

Pel que fa a la proposta de dissolució, segons ens han confirmat fonts de la plataforma cívica, és el consell de direcció qui la fa, perquè consideren que ja han fet el paper marcat (Objectiu 2015). Ara bé, no descarten (des del consell de direcció) que durant l’assemblea puguen haver-hi altres propostes de continuar, com tampoc no descarten que s’opte per dissoldre-la i proposar una nova entitat, amb un altre consell de direcció, una nova estructura, etc. Allò que hi haurà segur el proper 7 de setembre, com així ens ho han fet constar, és un debat i una votació.

 


La Veu
 
next