La 125 Batalla de flors: 'Cultura, tradició' i calor. Àlbum fotogràfic

1.125.000 clavellons han servit de projectils d’una edició de rècords en tots els sentits
31 juliol 2016 01:00h
RedactaVeu / València.

La Gran Fira de València ha acabat amb la Batalla de flors al passeig de l’Albereda. La 125 edició, una edició que ha estat de rècords, ha conclòs distingint com a guanyadora amb el Premi baró de Cortes de Pallars la carrossa Fades de Primavera realitzada per Roda i Guaita i dissenyada per Maria Puche, per a la Secció Especial A.

Una vegada ha conclós el lliurament dels premis, ha començat la lluita floral on s'ha pogut veure el delegat del Govern espanyol, Juan Carlos Moragues llançar flors a l'alcalde de València, Joan Ribó. Amb total normalitat es llançaven els projectils aromàtics. També hi eren a la llotja el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, els regidors de l'Ajuntament de València, i el síndic de Compromís, Fran Ferri llançant-se clavells mentre, per megafonia sonava música, també, cantada en valencià.
 

No s'ha vist, o no s'ha vist massa, aquella tela ornamental i llarguíssima que cobria les tanques que delimiten el recorregut. Una tela rogenca ha fet aquesta funció. Tampoc s'ha vist Rita Barberá, una habitual d'aquesta fita estival. Malgrat els auguris, els retrets i altres declaracions, com s'ha dit durant la retransmissió en temps real que ha oferit el propi Ajuntament de València, la batalla "ha transcorregut amb normalitat". Sens dubte ha complit la finalitat de fer quedar-se al cap i casal els veïns, temptats per la calor sufocant a marxa de vacances. Almenys, durant 1h i 30 minuts han aguantat estoicament. Al remat, 125 anys donen per fer història.


Reportatge fotogràfic especial: Esther Copoví, per a la Veu del País Valencià. 
next