Diari La Veu del País Valencià
CatalunyaCaixa ven totes les oficines que té al País Valencià
EFE / Barcelona / València

L’entitat nacionalitzada, que al desembre va ser capitalitzada a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) amb 9.084 milions d’euros, ha precisat que té dotats 1.250 milions d’euros per fer front al cost de reestructuració del pla aprovat per Brussel·les, que preveu completar “el 2014”.

També al desembre, l’entitat va traspassar actius problemàtics a la Sareb, l’anomenat ‘banc dolent’, per un valor de 16.496 milions d’euros a un preu de transferència de 6.708 milions d’euros.

Per a la venda de les seues 316 oficines fora de Catalunya, que es concentren al País Valencià i Madrid, l’entitat comptarà amb l’assessorament del banc d’inversió Nomura. Una vegada completada l’operació, CatalunyaCaixa només mantindrà presència en el territori català, on se situa com a segona entitat bancària amb “entre 700 i 800 oficines” i una quota de mercat del 13 %.

En relació amb els actius transferits al Sareb, l’entitat ha venut 161 habitatges i ha llogat 5.000 metres quadrats d’oficines a Madrid durant l’últim mes, alhora que ha formalitzat la seua primera operació de venda de sòl, amb un terreny amb edificabilitat neta de sostre estimada de 6.200 metres quadrats.

Catalunya Banc també ha iniciat un pla de “lloguer social” que es materialitza mitjançant convenis locals amb ajuntaments i a través dels quals cedeix una cartera de pisos amb lloguers d’entre 150 i 250 euros al mes.

Fins a hui, ja s’han signat set convenis pels quals han cedit 108 pisos socials per a famílies amb ingressos baixos i en risc d’exclusió social.

Comparteix

Icona de pantalla completa