Les exportacions d'energies renovables del PV creixen un 115% entre gener i maig

1 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / València.

Les exportacions del País Valencià de productes relacionats amb les energies renovables han experimentat un creixement del 115% en els primers cinc mesos de l'any 2016, en registrar un valor de 47,26 milions d'euros, segons dades facilitades per IVACE Internacional.

L'augment de les exportacions del sector se situa molt per sobre de la mitjana estatal que es xifra en aquest període en un 4,7%.

IVACE Internacional destaca la preparació de les empreses del sector per a donar el salt a l'exterior i la seua contribució a la diversificació de les exportacions del País Valencià on conviuen sectors tradicionals que incorporen disseny i innovació i altres sectors emergents com el de les energies renovables que contribueixen a l'ampliació i diversificació de la base exportadora del PV.

Des d'IVACE Internacional es treballa estretament amb l'Associació Valenciana d'empreses d'Energia (AVAESEN) en el desenvolupament d'accions que contribuïsquen a augmentar la internacionalització del sector. L'any 2015 va acabar amb unes xifres d'exportació d'aquests productes que va arribar als 108,49 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 32,4% pel que fa a l'any 2014.

És important destacar que tots els sectors implicats en la cadena de valor de les energies renovables i l'eficiència energètica són sectors emergents que posseeixen un gran component d'innovació tecnològica. Posseeixen un elevat potencial de creació d'ocupació d'alta qualificació per al disseny, construcció i manteniment de les instal·lacions, així com per la seua capacitat de desenvolupament d'inversions complementàries, afins i connexes amb aquest sector, com a indústries de fabricació de components, centres de control i operació, etc.

Desglosse productes

Per productes, els panells i cèl·lules fotovoltaiques són els més exportats, amb un valor de 22,5 milions d'euros i un increment del 354,7%; els segueixen els aparells i dispositius, amb 8,9 milions d'euros i un ascens del 57,7%. La maquinària elèctrica se situa a continuació amb un valor de 7,8 milions d'euros i un augment del 44,8%.

Tot seguit se situen els grups electrògens, amb 5,6 milions d'euros i un ascens del 85%. A continuació se situen els motors i generadors i les turbines hidràuliques.
Per països, Regne Unit concentra el 21,8% de les exportacions d'aquest sector al PV, amb un valor de 10,3 milions d'euros i un ascens del 777%.

El segueix França, amb un valor de 6,5 milions d'euros i un ascens del 92%, seguit d'Alemanya, amb exportacions valorades en 4,4 milions d'euros, la qual cosa representa un increment del 387%.

Aquestes tres destinacions concentren el 45% de les exportacions del sector. A continuació se situa Portugal, amb 2,46 milions d'euros i un increment del 4%, seguit d'Algèria, Bèlgica, Xina, Estats Units, Itàlia i Mèxic, que completen el llistat de les deu primeres destinacions. 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next