Diari La Veu del País Valencià
L’FVMP denuncia ‘l’atac de Montoro als ajuntaments valencians’  
RedactaVeu / València

La Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) ha denunciat, aquest dilluns, “l’atac” del ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, als ajuntaments valencians, després de l’enviament de cartes a entitats locals del País Valencià en les quals se’ls exigia la dissolució “automàtica” d’empreses públiques.

L’FVMP ha manifestat en un comunicat que tant el procediment emprat com el contingut de les cartes suposen “un atac directe al principi d’autonomia local”. “La comunicació del ministre Montoro no deixa marge als ajuntaments afectats per a reaccionar ja que, amb un termini de temps de 15 dies, ordena el tancament d’empreses públiques sense contemplar com afecta a les infraestructures, personal i sobretot als serveis públics de la ciutadania”, ha ressaltat.

L’FVMP dubta que aquest requeriment “complisca el principi de seguretat jurídica que ha de regir tota actuació administrativa”, ja que “deixa en un escenari d’indefensió les entitats locals”.

El president de l’FVMP, Rubén Alfaro, qui ha manifestat el seu “suport” als ajuntaments que han rebut la carta de Montoro, ha denunciat el tracte que han rebut els alcaldes. Al seu judici, “Montoro ha demostrat, una vegada més, el poc respecte que té als ajuntaments, anunciant prevencions i assenyalant denúncies davant la possible resistència”.

Per a Alfaro, “aquesta envestida de Montoro és una més de les que van en línia amb la LRSAL, atacar els serveis públics i l’administració local”. Al mateix temps, Alfaro ha mostrat el seu “enuig” perquè no s’ha respectat la consulta amb entitats com l’FVMP, la qual és presidida per ell, que representa i defensa els interessos municipals.

Rubén Alfaro assistirà aquest dimarts a la reunió que ha convocat el director d’Administració Local, Antonio Such, per a coordinar les accions que s’han de realitzar i estudiar els casos dels ajuntaments afectats. Segons Alfaro, “l’objectiu és no abandonar les entitats locals i dir-li a Montoro que les coses no es fan així. L’FVMP no permetrà la indefensió dels alcaldes” del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa