Diari La Veu del País Valencià
El bus del València Summer Day ja connecta el cap i casal amb set comarques del PV
RedactaVeu / València

La connexió del cap i casal del País Valencià amb huit capitals i ciutats comarcals és ja una realitat turística des d’ahir, dilluns. València Turisme i Turismo Valencia han engegat aquest dilluns la proposta turística València Summer Day, en la qual un autobús connecta la ciutat de València amb les destinacions de Gandia, Llíria, Sagunt, Ontinyent, Bocairent, Xàtiva, Cullera i Requena­, on els viatgers poden gaudir d’un dia sencer amb visites guiades i esmorzar inclòs.

L’objectiu del projecte és “dinamitzar i fidelitzar el turisme en el territori valencià”, segons Pilar Moncho, vicepresidenta del Patronat i diputada de Turisme de la Diputació de València.

La primera visita va arrancar ahir, dilluns, amb la proposta de Gandia i els Borja. Durant aquesta, s’aproxima el viatger al món de la cèlebre família valenciana que, des de Roma, va sentenciar el repartiment del Nou Món descobert en el segle XV.

Huit propostes per a cada dia de la setmana

Si els dilluns és, com ho va ser ahir, el dia de Gandia, aquest dimarts es reserva per a la Simfonia de Cultures proposada per Llíria, l’antiga ciutat ibera coneguda com Edeta, mentre que, els dimecres, serà el torn del Mar de Pirates de Cullera, que va servir de refugi al pirata Dragut.

Sagunt, la ciutat que va plantar cara a les tropes de Cartago en el 218 a.C, és la destinació dels dijous des del pròxim 4 d’agost i fins al 29 de setembre. Pel que fa al divendres, serà el dia enològic amb La Frontera del Vi dissenyada per Requena.

El cap de setmana, el bus del València Summer Day ofereix eixides a Ontinyent i Bocairent els dissabtes i a Xàtiva els diumenges. Els viatgers podran gaudir d’una experiència festera a Ontinyent, conèixer la pedra viva de Bocairent i les mil fonts i el castell de Xàtiva.
La proposta turística naix de l’acord marc entre el Patronat Provincial de Turisme de València i l’Ajuntament de València, rubricat el passat 21 de juliol per Pilar Moncho i pel tinent alcalde de l’Ajuntament de València, Joan Calabuig.El propòsit: promocionar conjuntament València i les comarques com a destinació turística.
Eixides diàries fins al 30 de setembre

Aquestes excursions diàries o “day trips” ofereixen interessants propostes amb eixides de dilluns a diumenge, des de hui i fins al 30 de setembre. El programa inclou el desplaçament amb autobús, la recepció de visitants en els punts de destinació, les visites guiades, entrades i esmorzar. Es tracta d’una iniciativa conjunta de la Fundació Turismo Valencia i el Patronat Provincial de Turisme de València per oferir als turistes que visiten la ciutat de València alternatives diferents i variades durant la seua estada en la ciutat. Cadascun d’aquests “day trips” podran adquirir-se en les Tourist Info de la ciutat de València.

Visita ahir a Gandia. Foto: Diputació de València.

Ahir va tenir lloc la primera excursió per Gandia: Els Borja a Gandia. La visita començà a la plaça de l’Escola Pia, des d’on es pot admirar la maqueta de la Gandia dels segles XIV al XVI, l’antiga universitat jesuïta fundada per Francisco de Borja i el conjunt escultòric de la família Borja. Els viatgers gaudeixen després d’un passeig pel centre històric, originari de l’època de Sant Francisco de Borja; pel Prado i pel Raval, on s’assentava el barri morisc en època dels Borja, la casa de la Marquesa González de Quirós i els seus jardins, la plaça Major amb l’Ajuntament, la Col·legiata de Santa María i l’escultura de Francisco de Borja. Després de l’esmorzar, l’experiència finalitza amb una visita guiada al Palau Ducal dels Borja, un dels edificis més emblemàtics d’aquesta família.

Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa