Diari La Veu del País Valencià
Fuset: ‘El model plural i descentralitzat de la Fira ha aconseguit un rotund èxit’
RedactaVeu / València

Després del colofó d’una Batalla de Flors “més participativa, multitudinària, i amb més carrosses”, Fuset s’ha referit també a l’aspecte relacionat amb la recuperació de tradicions per a emmarcar-les dins del paraigua de la Gran Fira de Juliol, i també d’iniciatives, com el Circuito Café Teatro o les Serenates del Patriarca, que enguany per primera vegada han sigut incloses en una Fira “que a més del seu potencial cultural i social ha demostrat tenir un gran potencial i econòmic sobre la ciutat, com ha reconegut recentment la mateixa Federació d’Hostaleria amb un comunicat”.

Ha recordat Fuset que han sigut més de 250 activitats diferents en 86 diferents escenaris, quasi el doble d’activitats que l’any anterior, “per a fer de València en el gran pol d’atracció cultural, festiva i d’oci”. El responsable municipal ha agraït la resposta de la ciutadania a totes i cadascuna de les activitats, en les quals no han mancat sis espectacles pirotècnics, un d’ells de contingut piromusical que, per primera vegada en 30 anys, tornava a ajuntar en la nostra ciutat dues activitats, la pirotècnia i la música, en les quals els valencians sempre han destacat. Cap assenyalar que l’autor del castell piromusical de la Gran Fira, Ricardo Caballer, acaba de proclamar-se vencedor del premi Júpiter, el més important guardó municipal per a espectacles piromusicals, en la ciutat canadenca de Montreal.

Fuset ha assenyalat que, entre tanta varietat, era difícil destacar alguna activitat, però sí que ha volgut referir-se a algunes com el Sarao Popular, les varietés, el recuperat concert de les campanes del Micalet, la Correfira que ha portat la festa a 19 barris de la ciutat, el cinema karaoke a l’aire lliure, la Gran Nit de Juliol (amb més de 40 activitats), el Cant al Ras, els actes relacionats amb les falles, o els concerts de grans figures de la música locals i internacionals, en un cicle de concerts als Jardins de Vivers que enguany han passat de 12 a 19.

Igualment ha destacat Pere Fuset la immillorable resposta a les xarxes socials que han sigut vitals en la comunicació viral de la festa. A Facebook, la ‘fan page’ de la Gran Fira ha duplicat en unes setmanes els seguidors acumulats en anys i s’ha arribat en l’última setmana a vora 300.000 murs. De fet, ahir l’etiqueta #125BatallaDeFlors va convertir-se durant hores en Trending Topic a Twitter, amb una projecció superior als 800.000 usuaris diferents.

Finalment, Fuset ha agraït la col·laboració de les diferents institucions com la Generalitat, la Diputació o la Universitat de València, així com de les diferent regidories de l’Ajuntament “que han realitzat un gran esforç perquè enguany la Fira s’acostara a centenars de milers de persones, entre valencians i turistes, que han donat suport amb la seua presència a totes les propostes de la Gran Fira de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa