Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV insta a incloure a l’atur la precarietat, el cost salarial i l’afiliació a la SS

RedactaVeu / València.

L’Enquesta de Població Activa corresponent al II trimestre de 2016, publicada la setmana passada, evidencia que l’ocupació que es crea “és fonamentalment precària, amb elevades taxes de temporalitat i treball a jornada parcial de caràcter involuntari”, segons CCOO-PV.

“Si considerem que el comportament salarial és el millor termòmetre del model d’ocupació que s’imposa, cal recordar que els salaris al País Valencià segueixen caient. Les últimes dades de l’Enquesta Trimestral de Cost Laboral mostren com els salaris són un 0,3% menor en el primer trimestre de 2016 que en el mateix trimestre de l’any anterior”, assenyalen des del sindicat.

Segons les dades de l’atur registrat al País Valencià durant el mes de juliol, la desocupació ha caigut en 7.545 persones respecte al mes anterior fins a les 431.118 persones aturades. En el conjunt de l’Estat espanyol la dada ascendeix a 3.683.061 persones aturades, i s’han reduït en 83.993 respecte al juny.

La desocupació ha disminuït en les tres demarcacions, 3.524 aturats menys a Alacant, 3.084 a València i 937 a Castelló. La baixada s’ha registrat en tots els sectors d’activitat, especialment en serveis, que absorbeix el 63% de la reducció de l’atur, comportament marcat per l’estacionalitat de l’època estival.

El nombre d’afiliacions a la seguretat social al País Valencià ascendeix a 1.723.577 el que suposa un augment en 60.701 afiliacions respecte al mes de juliol de 2015.

No obstant açò, resulta sorprenent que s’haja registrat un descens en el nombre, sense entrar en la qualitat, dels contractes signats al País Valencià durant el mes de juliol: 169.178, és a dir, 2.086 contractes menys que en el mateix mes de l’any anterior.

Respecte al model de creació d’ocupació, cal destacar que solament el 7,6% dels contractes signats han sigut indefinits.

En conclusió, “sense negar que la reducció de la desocupació siga una bona notícia, els elevats volums de desocupació encara presents i la major precarietat, tant de l’ocupació existent com el de nova creació, fan que hàgem de ser molt prudents a l’hora de celebrar el que de positiu tinguen les dades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa