Víctor Amela, el contador de contes a ‘La filla del Capità Groc’

El periodista i escriptor fa un repàs de la seua obra i parla amb Mariola Nos del seu darrer treball anomenat ‘La Filla del Capità Groc’, una magnífica obra que suposa la tornada d’Amela al gènere de la novel·la històrica
2 agost 2016 01:00h

Mariola Nos / Vinaròs.

Víctor Amela (Barcelona, 1960) és periodista i escriptor. Es defineix a ell mateix com un "contador d'històries".

Al darrere de la secció ‘La contra’ de La Vanguardia, ens demostra que li agrada fer i fer-se preguntes per a obtindre respostes. Col·laborador de diversos programes de ràdio i televisió, és coneguda la seua passió literària, que vesa en nombroses obres. Ha publicat quasi dues desenes de treballs, tant literaris com periodístics.

A més, Victor Amela ha exercit de professor a universitats catalanes com la Ramon Llull o l’Autònoma de Barcelona però, com diguem,  la seua passió és escriure. No fa massa dies que ens ha visitat a l’Espai Mariola Nos de Vinaròs per a fer un repàs de la seua obra i per a presentar-nos i parlar al voltant del seu darrer treball anomenat ‘La Filla del Capità Groc’, una magnífica obra que suposa la tornada d’Amela al gènere de la novel·la històrica. L’autor situa la trama a les comarques castellonenques dels Ports i del Maestrat, en plenes guerres carlines de meitat del segle XIX, escenaris, pobles i paisatges que serveixen Amela per a reconstruir  l’enfrontament acarnissat entre liberals i carlins en terres del nord del País Valencià.

Mariola Nos entrevista a Víctor Amela. "La filla del Capità Groc"

next