Diari La Veu del País Valencià
Marzà impulsa la unió amb altres CCAA per a fer front al decret de revàlides
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació del País Valencià impulsarà una reunió amb la resta de responsables autonòmics educatius per a tractar, conjuntament, les mesures a adoptar davant del decret de revàlides d’ESO i Batxillerat anunciat pel Ministeri d’Educació “sense haver consensuat cap punt amb les comunitats autònomes”, segons ha anunciat, aquest dimarts, el departament que dirigeix el conseller Vicent Marzà.

Aquesta iniciativa es fa “vista la nul·la voluntat de diàleg” amb les comunitats autònomes que mostra el Ministeri d’Educació “en temes tan rellevants com el decret de revàlides”, segons ha anunciat Marzà. “Volem conformar un grup de treball i de diàleg comú amb les autonomies que apliquem una gestió educativa per a garantir els drets de l’alumnat i establir, així, mesures conjuntes d’actuació davant d’un Ministeri que, des de la provisionalitat, està actuant d’esquenes als respectius sistemes educatius que vetllem per la qualitat educativa”, ha denunciat.

Soler: “Les revàlides no tenen cap sentit”

El Govern valencià s’oposa al decret de proves impulsat pel Ministeri ja que, en paraules del secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, “no té cap sentit” fer revàlides a l’ESO o a Batxillerat per a obtindre la titulació corresponent, ja que, “ en canvi, es pot obtindre el títol, per exemple, de Medicina sense cap tipus de prova externa”.

Segons Soler, “sembla que s’estiguen aplicant proves obsoletes que no funcionen des de fa dècades” i que “contrasten amb la idea que nosaltres tenim d’un sistema educatiu innovador i de qualitat”.

Des de la Conselleria, s’ha subratllat que “nosaltres confiem en el professorat i en les avaluacions continuades que fa”. En canvi, “amb aquestes revàlides, que són proves externes, el Ministeri torna a demostrar que no confia en el professorat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa