Qui és la consellera del PP que va rebre regals de la trama corrupta de l’AVE?

3 agost 2016 01:00h

Xavier Pérez / Alacant.

Aquesta és la pregunta que es fan tant el PSPV com Compromís després de conèixer el contingut de la investigació que mantenen la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària sobre la trama corrupta que presumptament va realitzar un desfalc de 18 milions d’euros a les arques públiques amb factures falses en la construcció de la línia ferroviària de l’AVE entre Alacant i Múrcia.

 Segons informacions periodístiques, en concret de la cadena SER, els investigadors han detectat 400.000 euros en regals de luxe que presumptament haurien rebut responsables d’Adif, l’exjutge del Jutjat Privatiu d’Aigües d’Oriola Jesús Abadia, una consellera del govern valencià a qui no s’identifica i altres membres de la trama corrupta.
 
Per una banda, el síndic en  les Corts, Manolo Mata diu que “ací l'única alta velocitat que volia el PP era per a folrar-se, viure de luxe, cobrar comissions i donar ‘pelotazos’”. El dirigent socialista ha assegurat que “els empresaris encara li van dir poc a l'exministra Pastor en la seua última visita a València. La realitat és que va desaparèixer del ministeri deixant enfangada aquesta autonomia, sabent el que estava passant en Adif i va preferir fugir a afrontar-ho”.

Per tot açò, Mata ha asseverat que “els retards seculars en obres com el Corredor Mediterrani, el túnel passant, les millores de la A-35 a la Font de la Figuera; la A-38 entre Cullera-Favara o l'accés sud al Port de Gandia entre moltes altres sembla que es deuen al fet que primer havien d'haver-hi regals pel mig com estilogràfiques, spas o viatges i al fet que tothom volia emportar-se alguna cosa, tal com ha demostrat aquesta trama”.
 
“El resultat és que ni amb regals arribaven ací les obres”, ha continuat Mata abans d'instar la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, al fet que “si de debò vol netejar el PP més corrupte de la història de la Comunitat, el que ha de fer primer és descobrir, abans que ho faça la justícia o la policia, qui era aquesta consellera i apartar-la de tots els càrrecs que ostente en el partit si realment és així”.
 
Per part de Compromís, la diputada Mireia Mollà ha assenyalat que “aquesta és una situació molt greu, concretament eixe membre de l’executiu valencià del PP va rebre pins d’or valorats en 10.400 euros, pernils de Jabugo per 6.866 euros i una peça Swarovski valorada en 232 euros a canvi d’afavorir el saqueig d’aquesta trama corrupta”.

“A ningú se li escapa que Isabel Bonig va ser consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient durant l’etapa en què es produí aquestg cas de corrupció, una Conselleria amb competències en matèries que podrien beneficiar la trama de la construcció de l’AVE Alacant-Múrcia, però en tot cas exigim que com a líder del PP valencià esclarisca quina és la consellera que va rebre els regals”.
 
“Estem davant l’enèsim cas de corrupció en què es veuen involucrats membres del PP valencià, un partit que lluny de regenerar-se viu a l’expectativa d’allò que les investigacions policials i judicials podran o no descobrir de la seua etapa de gestió i saqueig de l’administració pública”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.


 
next