L'Institut Valencià de Cultura convoca les ajudes al sector de la dansa valenciana

En 2015 es van destinar 210.000 euros i en 2016 el pressupost s'incrementa en més d'un 66,6% fins a arribar als 350.000 euros dins del Pla de Xoc de les Arts Escèniques de 'Fes Cultura'.
3 agost 2016 01:00h
Redactaveu / València

L'Institut Valencià de Cultura ha convocat les ajudes per a diferents modalitats relacionades amb la dansa amb un increment del 66,6% del pressupost respecte a la convocatòria de l'any passat. Aquestes subvencions es dirigeixen al foment i la promoció de les companyies de dansa, els festivals de dansa, el suport a la creació coreogràfica i la seua difusió, així com a la cooperació amb altres agents culturals públics o privats del sector de la dansa que contribuïsquen a consolidar el sector.

Les ajudes a la producció s'incrementen en un 70%; les destinades a gires en un 40%; les de festivals i mostres augmenten en un 92,3%; les de formació, investigació i edició en un 100%; les destinades a entitats sense ànim de lucre un 76,4%; i les ajudes a projectes emergents de producció augmenten un 66,6% respecte a la convocatòria anterior.

"Pretenem contribuir al manteniment i la consolidació de la dansa professional valenciana perquè els ciutadans puguen disposar d'una oferta diversificada i de qualitat", ha explicat el director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos al respecte d’aquestes subvencions.

Aquestes subvencions es corresponen amb el Pla de Xoc de les Arts Escèniques que va presentar el conseller Vicent Marzà en la seua visita a la Mostra de Teatre d'Alcoi el passat mes de juny. El Pla de Xoc de les Arts Escèniques és un dels set eixos d'actuació del Pla Estratègic Cultural 'Fes Cultura', que està dotat d'una inversió total de 3,2 milions d'euros destinats als sectors del teatre, el circ i la dansa, així com la creació del Teatre del Poble Valencià i l'ampliació del Circuit Cultural: "Les diferents partides del Pla de Xoc de les Arts Escèniques es dupliquen o tripliquen per a fer per fi una gestió més eficient i de major impacte en la política cultural valenciana. És l'inici d'un camí a recórrer amb pas ferm i en matèria de dansa, i així figura amb aquestes ajudes", ha explicat el conseller de Cultura, Vicent Marzà.

Terminis, modalitats i quantitats

El termini de presentació de sol·licituds d'ajudes en les diferents modalitats de dansa és de 45 dies naturals a partir del 4 d'agost de 2016.

En aquesta convocatòria es mantenen les sis modalitats existents, si bé en la modalitat de projectes emergents de producció s'estableixen dos submodalitats, una entre els grups emergents de creació recent (entre 0 i 3 anys d'antiguitat) i una altra per als grups en via de consolidació (entre 4 i 10 anys d'antiguitat).

Com a novetat, en les modalitats de producció i projectes emergents, a diferència de la passada convocatòria, els espectacles es podran estrenar en el primer trimestre de 2017. A més, per primera vegada es publicaran en la pàgina web de l'Institut Valencià de Cultura els criteris d'avaluació que utilitzarà la Comissió Tècnica Avaluadora, diferents per a cadascuna de les modalitats, a fi que els sol·licitants puguen presentar un document d'autoavaluació del seu projecte.

Les quantitats assignades a cada modalitat són les següents: l'ajuda a la producció coreogràfica és de 170.000 euros; l'ajuda a les gires és de 70.000 euros; l'ajuda als projectes emergents de producció coreogràfica està dotada amb 20.000 euros; l'ajuda a les entitats sense ànim de lucre passa dels 17.000 euros de 2015 als 30.000 euros d'aquesta convocatòria; les ajudes a la formació, la investigació i l'edició es dobleguen en passar a 10.000 euros; finalment, les ajudes a festivals i mostres passen dels 26.000 euros de 2015 als 50.000 euros per a 2016.

Si volen saber totes les especificacions de la convocatòria poden fer-ho accedint a la Resolució clicant sobre l’enllaç.

Per altra banda, al llarg de la setmana que ve es publicaran la resta d'ordres d'ajudes i subvencions de les activitats artístiques competència de l'Institut Valencià de Cultura, segons ha anunciat l’IVC a través d’aquest comunicat.


 
next