Diari La Veu del País Valencià
Oltra: ‘El FLA és una estafa, és com pagar-li la nòmina a un treballador amb un préstec’
RedactaVeu / EP / València

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha apuntat, aquest dimecres, que el FLA (Fons de Liquiditat Autonòmic) és una “estafa” per als valencians perquè “canvia el dret al finançament per un préstec”. “És com si a un treballador se li pagara la seua nòmina amb un préstec”, ha comparat.

Per aquesta raó, ha assenyalat, aquest dimecres, que coincideix amb el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, en el fet que aquest mecanisme és “un frau” perquè converteix el sistema de finançament al qual els valencians tenen dret per poder pagar l’Estat de Benestar en un préstec. Així ho ha apuntat després de presidir el Consell de Direcció de l’Institut Valencià d’Acció Social (IVAS).

“L’Estat ha de transferir el que correspon als valencians per dret”

Així, ha assenyalat que el FLA seria l’equivalent a voler que a un treballador que “cobra 1.000 euros se li pagaren 600 en nòmina i 400 euros en un préstec”. Per açò, ha recalcat que l’Estat ha de transferir els fons que corresponen als valencians “per dret” perquè es puguen sufragar els serveis bàsics i que tinguen “una vida digna”.

A més, ha advertit que aquest canvi “d’un dret, com és el finançament, per un préstec, com és el FLA, augmenta, a més, el nostre deute i fa més insostenible la situació de la Generalitat”.

De fet, ha recordat que, en aquests moments, el 25% del pressupost del Consell es gasta en pagar interessos del deute que es genera i que el FLA “no fa més que augmentar”.

Comparteix

Icona de pantalla completa