Diari La Veu del País Valencià
Braçalets lluminosos i microxips per als tiradors de la ‘Cordà’ 2016 de Paterna
RedactaVeu / Paterna

L’Ajuntament de Paterna, a través de la Regidoria de Tradicions, Cultura i Foc, ha donat a conèixer algunes de les novetats d’aquesta edició de la ‘Cordà’, entre les quals destaquen les innovacions com el braçalet que els tiradors portaran durant la tradicional festa del foc de Paterna.

Enguany, els tradicionals braçalets comptaran amb un xip que arreplegarà informació personal sobre el participant, com ara noms i cognoms i una foto identificativa. A més, els braçalets portaran llums de diferents colors per diferenciar els diferents grups de participants, segons ha informat el consistori en un comunicat. Hi haurà tres colors identificatius: roig, per als participants; verd, per a la seguretat, i blava, per als policies que participen de la ‘cordà’.

La regidora mostra un dels braçalets de la ‘Cordà’. Foto: Ajuntament Paterna.

“Una de les innovacions més destacades dels nous braçalets és que disposaran d’un identificador lluminós que permetrà situar els tiradors durant la ‘Cordà’, de manera que, si ocorre qualsevol accident, podem actuar immediatament”, ha explicat la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche.

A més a més, durant la celebració de l’activitat, es reforçarà la seguretat en l’accés al carrer Major per evitar l’entrada de persones no autoritzades

.

Coets. Foto: Gettyimages.

D’aquesta manera, es pretén assegurar que tots els participants complisquen els requisits previs per participar-hi, com ser posseïdor del títol del curs de Consumidor Reconegut com a Expert (CRE) que des de fa anys se celebra a Paterna i en el qual s’ensenyen les mesures de seguretat que s’han de tenir en compte a l’hora de manipular material pirotècnic.

“Des de l’Ajuntament, estem reforçant la seguretat de la ‘Cordà’ per evitar, en la mesura que es puga, els accidents i que tant tiradors com assistents a l’esdeveniment puguen gaudir de la nostra gran festa del foc de manera segura”, ha conclòs l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa