Diari La Veu del País Valencià
Dos joves alacantins creen el primer mercat electrònic de videojocs i consoles usades
RedactaVeu / EP / València

Els creadors de Playeers, Miguel Alapont i Héctor Herrero, van decidir dissenyar aquest servei per “la gran necessitat que existeix a l’hora de vendre aquests productes”, ja que “hi ha molta gent que té a casa videojocs i consoles que ja no estan utilitzant”, han explicat.

Fins la creació d’aquest nou mercat no existia cap plataforma de i-commerce a l’Estat espanyol que estiguera especialitzada únicament en la compravenda de jocs i consoles de segona mà.

Mitjançant Playeers, els usuaris de videojocs que ho desitgen podran posar a la venda els articles que ja no utilitzen i ser contactats de forma directa per altres persones interessades en comprar els productes. La transacció es realitza de forma segura mitjançant el mètode de pagament Paypal o targeta de crèdit amb preus de venda que marca cada venedor en la seua “tenda” individual, mentre que la companyia es responsabilitza que la compra i els enviaments siguen segurs.

A més, el mercat ambulant és compatible amb mòbils i tauletes, des d’on els usuaris podran realitzar les compres, veure productes i atendre els comentaris i opinions d’altres compradors. Amb tot açò, la intenció dels creadors és instaurar en aquesta plataforma una “gran comunitat oberta que cresca cada dia” i en la qual s’instaure un “ambient de confiança i seguretat” entre compradors i venedors.

Un dels responsables de la signatura, l’alacantí Miguel Alapont, va crear amb tan sols 22 anys una empresa de distribució a l’engròs de regals que, nou anys més tard, segueix en funcionament. Alapont va estudiar Ciències Empresarials en la Universitat d’Alacant (UA) i el seu company, Héctor Herrero, Econòmiques en la Universitat de Bamberg (Alemanya).

Foto: Gettyimages.

Mercat a l’alça

Tots dos han destacat la importància d’aquest servei davant un mercat “a l’alça” a l’Estat espanyol com és la compravenda de segona mà i centrat en un sector, el dels videojocs, que va facturar a nivell nacional un total de 1.083 milions d’euros en 2015, un 8,7 per cent més que l’any anterior, segons dades de l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI).

Així mateix, han apuntat que la venda física de videojocs va ascendir a 791 milions d’euros en 2014, mentre que la seua distribució en Internet va aconseguir un valor benvolgut de 292 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa