El Tempir reclama el ‘retorn i l’emplaçament de la Dama a Elx’ en el seu 119 aniversari

“Elx té dret a custodiar, preservar i difondre el seu patrimoni comú i històric de tots els valencians”, manifesta l'entitat cívica ara que es compleixen 119 anys de la descoberta de la Dama d’Elx
4 agost 2016 01:00h

RedactaVeu / Elx-València.

Hui es compleixen 119 anys de la descoberta de la Dama d’Elx. El Tempir, l’associació cívica per la llengua, ha aprofitat l’efemèride per a reclamar el “retorn de la Dama a Elx”. Així, a través de les xarxes socials han manifestat que “Elx té dret a custodiar, preservar i difondre el seu patrimoni comú i històric de tots els valencians”.

A través d’altra piulada, el Tempir ha fet públic, també, “el retorn inacabat de la Dama a Elx”. Una imatge que serveix per a recordar els esdeveniments que han envoltat l’escultura ibera d’ençà que fou descoberta el 1897 al jaciment arqueològic de l’Alcúdia. Així, el mateix any de la troballa es ven i marxa a París, el 1941 viatja a Madrid per quedar-s’hi, tot i que el 1967 fa una estada a Elx de 15 dies i torna, de nou, a Madrid. El 2006 fa una segona visita a Elx amb motiu de la inauguració del Museu Arqueològic, que va durar fins a 6 mesos. El Tempir es pregunta “quan?” i demana un “emplaçament definitiu de la Dama a Elx”.
 
next