Diari La Veu del País Valencià
Un total de 863 places en l’oferta d’ocupació pública de la GVA per al 2016 
RedactaVeu / València

Tal com ha explicat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple, la Generalitat va negociar l’oferta amb les organitzacions sindicals representades en la Mesa Sectorial de Funció Pública, òrgan que va aprovar la proposta de la Conselleria de Justícia en una reunió mantinguda a aquest efecte el passat 29 de juliol.

Per aquesta raó, l’oferta s’ajusta a les taxes de reposició fixades en les lleis pressupostàries, tant estatals com de la Generalitat, que, per al 2016, limiten la incorporació de nou personal al 100 per cent de les vacants produïdes en els sectors prioritaris i al 50 per cent per a la resta dels sectors de l’administració autonòmica.

“Per a pal·liar aquestes manques”, el compromís del Consell, plasmat en l’acord de legislatura signat amb les principals centrals sindicals, és aprovar, per a tots els anys de la IX legislatura, ofertes d’ocupació pública en tots els sectors de l’administració i incloure, en aquestes ofertes, “el major nombre de llocs de treball que permeta la normativa estatal”.

Perfils professionals més necessaris

Entre les places a cobrir mitjançant el sistema d’oposició lliure, l’oferta primera és per a alguns perfils professionals dels quals l’administració valenciana té una apressant manca com, per exemple, enginyers de camins, agrònoms, arquitectes, psicòlegs, enginyers tècnics, treballadors socials o tècnics agrícoles.

Les places reservades a la promoció interna tracten de millorar la planificació i la reestructuració dels recursos humans al servei de l’administració pública.

D’aquesta forma, tant en les places d’oferta pública com en les que seran cobertes mitjançant promoció interna, el decret inclou mesures per a garantir que els processos de selecció respectaran el principi d’igualtat entre dones i homes.

Segons la Generalitat, l’oferta aprovada compleix amb la Llei 10/2010, de 9 de juliol, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, pel que fa a la reserva d’un contingent no inferior al 7 per cent de les vacants oferides per a ser cobertes per persones amb diversitat funcional, el 5 per cent destinat a persones amb diversitat física o sensorial i el 2 per cent, a persones amb diversitat funcional intel·lectual.

Comparteix

Icona de pantalla completa