Diari La Veu del País Valencià
Els docents de música titllen la direcció de l’ISEACV ‘d’ineficaç’ amb les adjudicacions
Sixto Ferrero / València

Semblava que després d’un any de manifestacions, declaracions i reunions, aquella situació convulsa de l’estiu passat al voltant dels conservatoris públics valencians no s’anava a repetir. Després d’un any acadèmic inestable per les comissions de serveis, per les demandes d’adscripció universitària o per la creació d’una facultat de les Arts parida des de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics (ISEACV), tot apuntava que, transcorregudes les oposicions a catedràtics, aquest estiu seria tranquil. Però no ha estat així. Tot fa indicar que l’ensenyament musical continua marxant amb pedaços, de manera que fa vàlida la frase de sempre hi ha un pedaç per a un descosit.

El passat 25 de juliol es van fer les susdites adjudicacions, primer als catedràtics que havien superat les oposicions, que tampoc es van deslliurar de problemàtiques, queixes o incongruències, com ara la configuració de tribunals els membres dels quals no tenien cap competència lingüística en valencià mentre que els opositors havien d’estar en possessió de les competències lingüístiques exigides. Després, s’havien d’adjudicar els professors per als centres professionals; tot seguit, les comissions de serveis. Finalment, es va anul·lar per a començar de nou a les darreries d’agost, “tot per l’errada del director de l’ISEACV de no voler adjudicar les places a la gent que havia obtingut enguany la capacitació”, segons hem pogut saber per professors que estaven en aquella adjudicació.

En aquest sentit, fons de l’ADMAECV ens apunten que “l’ordre en el seu punt 2 diu, sobre la capacitació, que qui no la tinga en el curs següent (2015-2016) podria traure-se-la; però, si no hagueren tardat un any a traure l’ordre, no s’hauria demorat tant”. Sobre l’anul·lació segueixen dient que “ens vam reunir amb l’advocat, qui va dir que era un posada de pota de l’administració i que no comprenia com interpretaven erròniament l’ordre”. Seguidament, diuen que “dijous 28, es reuneixen els serveis jurídics de la Conselleria i reconeixen que teníem raó, que fou una mala interpretació, que els qui s’havien tret la capacitació el 2016 estaven dins del termini” per a finalment “dir-nos que, al voltant del 15 d’agost, començarem a saber on anem, però que fins que adjudiquen tot, ens posen a principis de setembre”. Finalment, conclouen que aquesta situació és “per la ineficàcia i la mala interpretació, perquè tots els dèiem que estaven equivocats. Si Manel Garcia, director de l’ISEACV, no ho tenia clar, hauria d’haver dit que es parava l’adjudicació i haver anat a consultar els serveis jurídics: parem i ens esperem. Així dilluns 25 de juliol hauria estat tot clar. En canvi, han deixat més de 300 famílies sense saber. Han deixat els interins sense saber si treballaran o no, i després, si ho fan no saben on i, per tant, tots els conservatoris professionals i superiors no tenen les plantilles clares i no han pogut fer la configuració horària perquè no la coneixen, quan haurien de saber-ho des del dia 31 de juliol”.

L’ADMAECV criticava, aquesta setmana, a través d’un comunicat, que “la improvisació i la incapacitat s’han instal·lat en la seu de Campanar” i, finalment, demanaven que “l’Administració pose fi a tanta actuació desencertada a través de la designació de responsables que siguen eficaços en pro dels ensenyaments musicals, sector últimament pertorbat amb tant de despropòsit”. Però, no obstant això, les oposicions a catedràtics tenien la finalitat, segons explicà la Conselleria, de “propiciar unes plantilles més estables” i, segons l’ADMAECV, enguany l’inici de curs “no serà tan problemàtic, perquè, si no passa res, l’1 de setembre estarà solucionat”, amb unes noves adjudicacions.

No obstant això, des de l’ADMAECV, també apunten que “el dia 1 de setembre el curs començarà bé, però per davant tenim aquest mes d’incertesa, on darrere de cada professor hi ha una família que viu amb la incertesa, i per tant, això és igual que l’any passat”. Finalment, admeten que, després d’un “estiu d’improvisacions, novament”, al remat, “les plantilles seran més estables”, amb això, conclouen, “sí que hem millorat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa