Diari La Veu del País Valencià
Ribó: ‘Montoro m’ha amenaçat, però defensaré l’EMT perquè és fonamental per a València’
RedactaVeu / València

“Ja sé que m’ha amenaçat amb elements penals –en referència a Montoro-, però no m’importa, l’EMT és un element fonamental per a València. Sense l’EMT seriem una ciutat on les persones amb menys recursos no es podrien desplaçar”. Així de clar i rotund s’expressa l’alcalde del cap i casal, Joan Ribó, en un publicació feta aquest dijous al seu compte de Facebook.

L’escrit de Ribó continua deixant clar que “ací vam vindre per a rescatar persones i els bancs ens importen menys, però sembla que el senyor Montoro no té el mateix criteri”, per la qual cosa, l’alcalde de València anuncia que “defensaré l’EMT i exigiré al Gobierno de España el finançament que dona a Madrid, Barcelona, Sevilla, Canàries, Màlaga… i que als valencians ens nega des de fa 14 anys!”.

La publicació de Joan Ribó es realitza en resposta a una informació publicada pel diari El Mundo amb el titular ‘Transport de Madrid i Barcelona: 2.000 milions en ajudes que neguen a València des del 2002”. En la notícia, el rotatiu informa que aquestes dos ciutats han rebut, durant els últims 15 anys, al voltant de 2.000 milions d’euros cadascuna en ajudes per a finançar el seu transport metropolità. En canvi, la ciutat de València no n’ha rebut cap durant el mateix període.

En l’últim any, en els Pressupostos Generals de l’Estat, el contracte programa per al transport metropolità tenia una partida de 250 milions d’euros, dels quals la meitat van ser per a Madrid, uns 126 milions d’euros; per a Barcelona, poc més de 98 milions d’euros i, els 25 restants, per a Canàries.

A aquesta partida, vol accedir la ciutat de València i també la resta dels municipis que integraran la futura Autoritat Metropolitana de Transport, a partir dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat per tal d’evitar patir problemes econòmics com els de l’EMT de València, fet que Hisenda ha assenyalat i que ha provocat la polèmica entre Ribó i Montoro.

Montoro va dirigir un escrit a l’Ajuntament de València perquè tancara l’Empresa Metropolitana de Transports (EMT) així com el treball del Consell Agrari Municipal, a la qual cosa Ribó ja va anunciar que mantindria el servei de transport públic -i deixar així sense autobusos València-. Posteriorment, el ministre espanyol d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, es va desdir i va indicar que no volia tancar l’EMT.

Comparteix

Icona de pantalla completa