Diari La Veu del País Valencià
Puig afirma estar ‘a disposició’ de Podem per ‘parlar de tot sense cap tipus d’inconvenient’
RedactaVeu / EP / València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat, aquest divendres, que està “a disposició” de Podem per “parlar de tot sense cap tipus d’inconvenient”. En aquest sentit, ha indicat que hauran de “concretar agendes” per convocar una reunió amb la vicepresidenta Mónica Oltra, el líder de Podem al País Valencià Antonio Montiel i ell mateix i “actualitzar” l’Acord del Botànic.

El cap del Consell s’ha expressat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació, després de mantenir una reunió amb directius i becaris de l’empresa Thyssenkrupp, en ser preguntat per la carta que ha enviat Montiel a Puig i a Oltra per a la “renovació” del Pacte del Botànic −l’acord de govern que sosté el Consell subscrit per PSPV, Compromís i Podem−.

Puig, qui encara no havia llegit la missiva, ha assenyalat que hui mateix se’n va uns dies de vacances i, per tant, ha indicat que quan tant ell com Oltra tornen al treball “parlarem del que pot i deu ser l’actualització del nostre compromís de govern”. Sobre aquest tema, ha indicat que es reuniran “quan es puga des del punt de vista organitzatiu” i creu que podria ser a finals d’agost o principis de setembre

Puig: “La relació amb Montiel és magnífica”

“La relació personal amb Montiel és magnífica”, ha subratllat el president, qui ha indicat que les mesures que planteja el secretari general de Podem −estímul econòmic, foment a l’ocupació i infraestructures, entre unes altres− són “absolutament prioritàries”.

No obstant açò, ha posat l’accent en el fet que per fer-les realitat “necessitem recursos”. En aquest sentit, ha assegurat que la remodelació del segon i tercer graó del Consell s’ha “enfocat en aquest àmbit”, perquè “la gran prioritat és l’ocupació”. Per açò, s’ha cercat “enfortir” la Conselleria d’Economia, així com crear un delegat per a la Unió Europea “que ens ajude a reposicionar la imatge de la Comunitat a Brussel·les i a tenir una posició més activa per aconseguir més fons”.

De la mateixa manera, ha assenyalat que en infraestructures “tenim greus dificultats perquè fa molt de temps que no es fan infraestructures i algunes ja s’estan deteriorant molt” i, sobre aquest tema, s’ha referit a la línia 9 del TRAM d’Alacant, on “hem volgut prioritzar clarament la seguretat”, perquè fer el contrari seria “una irresponsabilitat gran”. “Hem començat a invertir, però invertim molt menys del que ens agradaria i del que necessitem”, ha postil·lat.

“Si Podem vol entrar en l’executiu, no hi ha cap tipus de problema”

Inquirit per si es faria una nova remodelació del Consell si Podem decidira entrar en l’executiu, Puig ha indicat que la formació morada “inicialment” va decidir mantenir “una posició de suport extern a aquest Govern”, de manera que “si canvia la seua posició ho parlarem perquè no hi ha cap tipus de problema”.

A més a més, preguntat per si Podem està participant en l’elaboració dels pressupostos, el cap del Consell ha explicat que Montiel “està parlant amb les conselleries per informar-se de la qüestió pressupostària de cada departament”. Finalment, ha indicat que “encara no s’han plantejat formalment peticions de cap tipus”, però considera “de lògica absoluta” que “es negocie el pressupost amb aquells que li donaran suport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa