El turisme estranger deixa 3.034 milions d’euros al PV en el primer semestre de 2016

Aquestes xifres representen un 12’1% més que en 2015
5 agost 2016 01:00h
RedactaVeu / València

La despesa dels turistes estrangers al País Valencià va arribar a un total de 3.034 milions d'euros fins a juny, la qual cosa suposa un augment del 12,1% pel que fa al mateix període de 2015 segons les xifres proporcionades per l'enquesta de despesa turística Egatur que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE).
 
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquests resultats com a "positius i, al mateix temps, un estímul per a seguir treballant en l'objectiu en el qual estem tots embarcats: l'increment constant de l'atractiu de la nostra oferta com a instrument per a elevar la competitivitat del sector i la seua rendibilitat".
 
Francesc Colomer també ha insistit que "és molt important que l'increment del nombre de turistes internacionals que estem rebent en 2016 es trasllade a la despesa en destinació, ja que demostra que l'estratègia de promoció segmentada de la nostra oferta turística és encertada, i en açò anem a incidir en els pròxims mesos a través de la nostra presència en fires especialitzades en què participarem amb productes amb què la Comunitat Valenciana mostre tota la seua singularitat com a destinació diferenciada".
 
Pel que fa a la despesa realitzada pels turistes estrangers al País Valencià durant el passat mes de juny, cal destacar que aquesta va aconseguir arribar als 699 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 13,5% pel que fa al mateix mes de 2015.
 
Aquestes dades de despesa se sumen als bons resultats que està registrant el País Valencià respecte a l'arribada de turistes estrangers. Així, les dades de l'última enquesta Frontur, publicada per l'INE fa uns dies, mostren que l'arribada de turistes estrangers ha augmentat en un 19,2% fins al mes juny de 2016.


 
next