Diari La Veu del País Valencià
Calabuig es marca l’objectiu de ‘recuperar la reputació’ del País Valencià a Brussel·les
RedactaVeu / València

Així s’ha expressat Calabuig, aquest divendres, després del ple extraordinari de l’Ajuntament de València, en el qual s’ha formalitzat la seua renúncia a l’acta de regidor −fins ara exercia de primer tinent d’alcalde i portaveu del grup socialista−. El dirigent ha assenyalat que, “sincerament”, ha acceptat l’encàrrec de Puig perquè “entén que pot fer-ho”.

“Conec bé les institucions comunitàries i les persones que estan al capdavant dels seus departaments i crec que puc aportar alguna cosa sobre aquest tema, restablir relacions i recuperar reputació”, ha assegurat. A més, ha destacat que “a Brussel·les no es va solament a per subvenció, sinó perquè es necessiten recursos perquè la Comunitat està en una situació complicada i necessita tirar endavant”.

El delegat, a més, ha afirmat que tractarà de “recuperar el seu paper a Europa”, perquè “és una regió molt potent en el marc europeu” i que, “pel seu dinamisme i el cert canvi en la Comissió Europea −en referència a les aportacions per a polítiques públiques del Pla Juncker, que “té previst mobilitzar 300 mil milions d’euros— cal estar presents en la Unió Europea, demanant, però també aportant”.

Calabuig diu adéu a l’Ajuntament després d’un any de govern “amb la convicció que està sent positiu”

El fins ara primer tinent d’alcalde de València s’ha acomiadat aquest divendres del consistori en un ple extraordinari en el qual s’ha ratificat la renúncia del dirigent socialista a l’acta. A partir d’ara, serà el delegat del Consell davant la Unió Europea i Relacions Externes. Calabuig ha expressat el seu agraïment als membres de la corporació i ha assegurat que se’n va amb la convicció que el Govern de la Nau està sent “positiu”.

Amb aquests termes s’ha expressat davant dels mitjans de comunicació després de la breu sessió plenària. El fins ara regidor ha destacat que, des del canvi de Govern, a la ciutat “ha hagut un clar gir social i la gent que està en situacions de més feblesa se sent molt més atesa”. També ha subratllat que els paràmetres quant a desocupació i turisme estan millorant. Per açò, ha instat al fet que es mantinga el treball desenvolupat fins ara, que es complisquen i es respecten tots els pactes i que se seguisca treballant per l’estabilitat i pel futur d’aquesta ciutat.

L’alcalde de València, Joan Ribó, amb Joan Calabuig. Foto ACN.

A més a més, ha qualificat com a “excel·lents” les seues relacions amb l’alcalde Joan Ribó, de qui ha dit que és una persona “prudent i constructiva” amb la qual “s’ha pogut dialogar” i que té un projecte de progrés per a la ciutat molt equilibrat”. En la mateixa línia, Ribó ha ressaltat “les bones relacions” que ha mantingut amb Calabuig, “el bon treball realitzat tant durant els quatre anys en l’oposició com l’excel·lent treball durant enguany al Govern”.

“Joan Calabuig ha sigut un bon company i vull agrair-li la seua tasca, el seu tarannà, el seu bon estar. I, per descomptat, desitjar-li que les noves tasques que va a desenvolupar siguen molt útils per a la Comunitat i per a la ciutat de València, perquè estem segurs que ens podrà ajudar en moltes de les coses que tenen a veure amb la Unió Europea”, ha afirmat l’alcalde.

Entrada de Menguzzato

La marxa de Calabuig deixarà espai, en el grup municipal socialista, per a la número 6 de la llista, Anaïs Menguzzato, fins ara directora de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

Així, Calabuig ha descrit Menguzzato com una persona “de trajectòria política ja dilatada, experimentada” i que “reforçarà el nivell del grup municipal”, ja que “està absolutament preparada per assumir qualsevol responsabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa